92 dagar kvar

Du är på dag 188 av 280. (67,1%).

 
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 5 fulla dagar (v26+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 92 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu har vi gått in i den sista trimestern! Det börjar närma sig, så här står det på familjeliv.se om denna veckan!

Vecka 27: 11 sep - 17 sep 2010
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk

 

 lite nytt från lindex

Han är ännu ganska snäll där inne, ibland har han lyckats sparka på urinblåsan, ganska så obehagligt :) Vissa dagar är han mer aktiv än andra!! Ibland kan man se när han snurrar runt bara genom att titta på magen, ser skumt ut men väldigt mysigt! Jag tycker att magen e lagom stor nu, börjar bli jobbigt att böja sig osv på jobb och alla kläder sitter tight över magen! Men den ska ju växa lite till, imorgon är det prick 3 månader kvar:) Sen orkar jag inte alls lika mycket som innan, märker det främst på jobbet då jag blir trött och får sammandragningar när jag tar i för mycket, får ta det lugnare helt enkelt, måste vänja mig bara!


Nästa vecka ska vi börja renovera vardagsrummet, vi kände båda att vi måste ha något annat att fokusera på så att tiden kanske går lite fortare till dec. Planerna är att riva väggen mellan rummet och köket så vi öppnar upp lite, sätter fönster på väggen ut mot hallen så vi får in mer ljus, sen ska det målas och tapetseras och ev. nya soffa :)

Idag e jag ledig och jag städar lite o tvättar upp all tvätt, ikväll ska vi till ekeby möbelaffär o se om vi hittar någon soffan som faller oss i smak! Men nu väntar en långpromenad med hundarna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0