Vad gäller gissnings tävlingen så var Mia ...

img_0378 (MMS)

Vad gäller gissnings tävlingen så var Mia den enda som gissade den 25 dec och Lottie var närmst med vikt och längd 3650g och 52 cm!  Klockan är 5 på morgonen och lukas ligger och äter! Det verkar som killen nöjer sig med ett mål om natten vilket är jätte skönt! Igår var BVC sköterskan här på besök! Har haft lite bekymmer med matningarna men tror vi har hittat en lösning nu! Så därför har han inte vänt i vikten än. Igår vägde han 3320g. Ska dit på måndag för ny vägning! Idag är det nyår! Tina och Patrik kommer ner idag!  Namn på lilleman blir Lukas Vincent Johannes!! Jätte svårt att bestämma namn men han ser ut som en Lukas! Söt men med lite bus i blicken! Förövrigt rullar allt på här hemma! Känns som om vi kommit in i det rätt fort, och vi njuter! Johan ska vara hemma till 17 januari! Skönt och mysigt!  Ni undrar kanske vad theo och Tilda tycker om Lukas? Tilda älskar och avgudar honom, lite värre med theo som inte riktigt kan acceptera att han inte är ensam om matte längre!  GOTT NYTT ÅR PÅ ALLA VÅRA BLOGGVÄNNER!!


världens bästa julklapp!!

Allt började redan lite den 23 dec, hade en sån molande värk i magen hela natten och hade ett bm besök på morgonen som väntade! Min barnmorska sa att bebis kommer de närmsta dagarna, men inget jag vågade alls tro på!
Under dagen som gick fick jag flera sammandragningar som gjorde ont men väldigt oreglbundna och ibland var det lååååånga pauser emellan. På kvällen var vi hemma hos mamma o magnus och åt och spelade bingo. När vi kom hemså hade jag bara haft några enstaka sammadragningar och lilleman hade haft full rulle i magen hela dagen, så med inställningen att det inte blev någon julaftonsbebis gick vi o lade oss.
Kl 4 på natten vaknade jag av en värk som kändes annorlunda dessa fortsatte sen att komma med 10 minuters mellan rum tills vi gick upp vid 9 men fortfarande inte så jätte onda! efter frukosten så kände vi nästan att det kanske blev en julaftonbebis trots allt. Så vi förberedde johans föräldrar att vi kanske inte kom till julafton som vi skulle fira i dösjebro redan vid 13 tiden skulle vi samlas.
Sen bara avtog allt, hade värkar lite då och då men inte alls regelbundet, efter en promenad med hundarna så kändes det heller inte mer så vi bestämde oss för att köra till dösjebro iallfall och sen köra hem om det satte igång. med oss i bilen tog vi bb väskan ifall ifall :)

Jultomten kom och jag hade lite värkar då och då men inte alls så regelbundet som på morgonen. Julbordet serverades efter kalle anka och när det var dags att gå och hämta mat andra gången så fick jag en värk och ställde mig upp för den gjorde lite mer ont så jag tänkte jag får gå lite då knäppte det till i magen och vips så gick vattnet. Klockan var då runt 5 Sen  kom chocken.......
 
Efter att vattnet gått så gick allt väldigt fort fick snabbt starka värkar med bara någon min emellan, så samtal till bb och de rådde oss att samla oss och köra in när vi kände för det men jag hade så ont så vi kastade mer eller mindre oss ut i bilen och sen gick det fort!
Väl inne på bbstrax innan 6 så fick vi konstaterat att jag var öppen 6 cm och lustgasen fick introduceras och kanyl i handen för framtida ryggmärgsbedövning. Efter kanske 45 min så gjordes en ny undersökning då det kändes annorlunda, fullt öppen och lilleman var på väg, jippie sen gick det fort minns att de började förbereda för lillemans ankomst men tyvärr dröjde det, för att inte gå in på detaljer så hade allt gått för fort så han hade inte hunnit vrida huvudet på vägen ner och efter mycket försök hit och dit så tryckte de på larmknappen för ett akut kejsarsnitt ca 00,10 på juldagen. 00,27 kom en mycket medtagen liten kille ut och blev skickad till neonatalen! 3615g och 52,5cm lång.

Första mötet med pappa strax efter kl 1 på natten, denna bilden är tagen runt kl 2. 

Första mötet med mamma kl 02,35Första familjebilden ( ursäkta hur jag ser ut :))Fick mysa med honom i 15 min sen fick han åka tillbaka till neo där johan fick byta blöja och ge honom lite mat.

Sen kom johan tillbaka till förlossningen och vi fick sova där tills morgonen kom då blev vi flyttade till avd 44(bb).  På förmiddagen var jag pigg nog för att orka mig upp ur sängen och sätta mig i en rullstol och åka ner till neo för att hälsa lilleman som då låg i en kuvös, men efter ca 10 mådde jag så dåligt att vi fick åka upp o vila igen. På eftermiddagen gjorde vi ett nytt försök och då fick vi hålla honom och han låg inte längre i kuvösen
på lördagkväll fick han permission från neo för att sova hos oss
jätte mysigt och väldigt overkligt att han verkligen är vår!!På söndagen blev det läkarebesök på neo och han var klar för utskrivning därifrån och fick därefter bo hos oss! Jag mådde mycket bättre och började nu känna att jag ville hem. Vi hade förresten turen att få ett dubbelrum på avd 44 så johan kunde stanna och bo med oss, hade inte velat att han åkt hem då han fick hjälpa mig med mycket!

Vi förberedde bm på söndagkväll att vi nog ville åka hem måndag om allt var bra!
Så hela måndagen var full med undersökningar och samtal med diverse läkare så sent på eftermiddagen var allt klart för hemfärd! Äntligen!

Känns underbart att vara hemma och det känns skönt att vi alla återhämtat oss snabbt efter förlossningen!!

Nu är det dags att mysa lite mer med lilleman som ska få sitt namn bestämt ikväll!! Förövrigt är han helt underbar och absolut den bästa julklappen man kan önska sig!!
Har fullt upp med att mysa och njuta av ti...

img_0375 (MMS)

Har fullt upp med att mysa och njuta av tiden med vår underbara son!!  Kommer snart en längre uppdatering!!


Äntligen!! Nu är han kommen 25 dec akut sn...

img_0360 (MMS)

Äntligen!! Nu är han kommen 25 dec akut snitt! Alla mår bra efter omständigheterna!!


God JulVill så här 3 dagar innan julafton passa på att önska alla våra bloggläsare en riktigt god jul!
Hoppas alla får en vit fin jul med massor av god mat och julklappar, vovvar som mattar och hussar:)
Fast ta det lite lugnt med maten så ni inte får ont i magen!!

Vi önskar oss allra mest att lillebror tittar ut innan julafton!!


Titta vilket fint julkort som kom på maile...

img_0355 (MMS)

Titta vilket fint julkort som kom på mailen idag! Det är från Tildas stiliga pappa!! Tack tack!!


v.41 40+3

Ja här sitter man fortfarande med en stor mage i vägen!! Börjar tro att han trivs alldeles för bra där inne för att titta ut detta året!

I helgen var pappa, nettan, farmor, farfar, tina, stella och martin här och vi åt lite och bytte julklappar. Igår var vi ute hos mormor och firade henne som fyller år imorgon! Fick jätte söta kläder och skor till bebisen av mormor!


Inte många gissningar kvar på listan!
Listan:
13 dec 2850g 48cm : knattelego
13 dec 17,56 3750g: helen (jennys mamma)
15 dec tidig morgon: Carola
16 dec(20/12) 04,35 3483g 50cm: Tina
16 dec 05,35 3450g 50cm: Mamma
17 dec 23,32 3653g 49cm: Anki
18 dec 03,16 3485g 50cm: Moa
18 dec 06,30 3790g 49cm : Nettan
18 dec 14,28 3387g 49cm : Johan på jobb
19 dec 19,34 3645g 50cm: Tina M
20 dec 04,35 3483g 50cm: Tina
20 dec 15,15 3640g 52cm: Lottie
21 dec 10,05 3850g 50cm : Jag :)
21 dec 3650g : Sabina
22 dec (27/12) 20,05 3540g 50cm: Jenny
23 dec 17,32 3460g : Pappa
24 dec 06,36 3560g 51cm: Susanna
25 dec 12.03, 3570, 50 cm : Mia
27 dec : Camilla B
31 dec 02,55 3475g 52cm : Jessika
1 jan 00.15 50cm : Johans mamma Britta


v. 12v.26v.35v.39
Har en gammal klasskompis som fick sin son idag, stort grattis! Hoppas allt gick bra!!

Försöker att inte tänka så mycket på att vi går på "övertid" nu, men samtidigt är det svårt! Man blir ju inte mindre nervös för varje dag som går! Sen att alla påminner en hela tiden gör det inte mindre lättare! :) Har grymt svullna fötterna nu och det gör ganska så ont emellanåt!! Men snart e det över!
Idag var jag iväg för att fixa den allra sista julklappen så nu är allt klart!!

hundarna, ja de får tyvärr lida för att matte inte orkar/kan gå långrunder nu, blir dessutom inte lättare i detta vädret då jag e rädd för att trilla när vi är ute o går!

Nu är det snart dags att laga lite kvällsmat! Snart e det julafton :) Vi ska träffa mamma o magnus på lillejulafton sen blir det julafton i dösjebro!

En liten kille som åt för mycket gott igår...

img_0353 (MMS)

En liten kille som åt för mycket gott igår!! Ajajaj skriker magen idag! Då är man ynklig och magen ska bli kliad!!


snöbusNu har vi varit ute och busat i snön! Theo blir som en liten valp i snön han älskar att busa i snön. Brottar alltid ner tilda!

försökte ta några bilder på dem
 


nu myser vi inomhus har precis druckit glögg och ätit en lussebulle, blev inte mycket julbak idag då ingredienser fattades och bakplåtspappret tog slut, fick bara gjort chokladknäck, vill inte ut och köra i detta vädret! Vovvarna fick smaska på varsin grisnäsa istället!!

snöstorm.....??

Då var snön tillbaka + storm! Kunde nöjt mig med snön! Jag som skulle testa baka mandelmusslor idag men har inte tillräckligt med ingredienser hemma och ger mig inte ut i detta vädret! får baka nått annat :) Idag blir en innedag med lite hundbus i trädgården sen!

undrar om lilleman tycker det är lämpligt att titta ut en dag som denna?? inget roligt väder att köra bil i och säkert ingen som vill passa vovvarna när de ser ut som snögubbar efter en liten kissepromenad ;)

Vart tar alla julkort vägen i år? Har bara fått 1 hittills :(
Igår körde vi för att köpa gran.....kom hem utan! Får ut och hugga en egen på lördag istället! Där vi hittade granar var de rent för dyra och stora! Vi ska bara ha en liten söt och fin gran! Så det blir fram med sågen på lördag och ut o hugga!!Just nu känns det lite som om lilleman nog alltid kommer att bo i min mage, ska han verkligen komma ut en dag??Idag försökte han även flytta mina revben mindre trevligt!! Ajajaja!!

Listan:
13 dec 2850g 48cm : knattelego
13 dec 17,56 3750g: helen (jennys mamma)
15 dec tidig morgon: Carola
16 dec(20/12) 04,35 3483g 50cm: Tina
16 dec 05,35 3450g 50cm: Mamma
17 dec 23,32 3653g 49cm: Anki
18 dec 03,16 3485g 50cm: Moa
18 dec 06,30 3790g 49cm : Nettan
18 dec 14,28 3387g 49cm : Johan på jobb
19 dec 19,34 3645g 50cm: Tina M
20 dec 04,35 3483g 50cm: Tina
20 dec 15,15 3640g 52cm: Lottie
21 dec 10,05 3850g 50cm : Jag :)
21 dec 3650g : Sabina
22 dec (27/12) 20,05 3540g 50cm: Jenny
23 dec 17,32 3460g : Pappa
24 dec 06,36 3560g 51cm: Susanna
27 dec : Camilla B
31 dec 02,55 3475g 52cm : Jessika
1 jan 00.15 50cm : Johans mamma Britta


Idag ska jag göra lite julgodis, imorgon väntas det kvällsmys med leffe o sabina, lördag handla julgran sen är det "lille"julafton med pappa, nettan, farmor, farfar, stella, martin och tina, Söndag ska vi till mormor på kalas! Ja jag har ju inte tid att föda barn ens ;)

hittade ingen rolig bild att lägga in idag så det blir bildlöst!!


v.40 39+3

Du är på dag 277 av 280. (98,9%).

 
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 3 fulla dagar (v39+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 3 dagar kvar till beräknad förlossning.

13 dec 2850g 48cm : knattelego
13 dec 17,56 3750g: helen (jennys mamma)
15 dec tidig morgon: Carola
16 dec(20/12) 04,35 3483g 50cm: Tina
16 dec 05,35 3450 50cm : Mamma
17 dec 23,32 3653g 49cm: Anki
18 dec 03,16 3485g 50cm: Moa
18 dec 06,30 3790g 49cm : Nettan
18 dec 14,28 3387g 49cm : Johan på jobb
19 dec 19,34 3645g 50cm: Tina M
20 dec 15,15 3640g 52cm: Lottie
21 dec 10,05 3850g 50cm : Jag :)
21 dec 3650g : Sabina
22 dec (27/12) 20,05 3540g 50cm: Jenny
23 dec 17,32 3460g : Pappa
24 dec 06,36 3560g 51cm: Susanna
27 dec : Camilla B
31 dec 02,55 3475g 52cm : Jessika
1 jan 00.15 50cm : Johans mamma Britta

¨

Var hos barnmorskan idag! Fick en ny tid den 23 dec hoppas verkligen inte jag kommer på den, isåfall gör lilleman rätt i att stanna tills 2011 i magen!
Attans vad kallt och rått det är ute! Får börja dagarna med att elda i spisen, är alldeles för snål för att sätta på värmepumpen när man ändå går hemma!
Idag har jag inte gjort mer än bm-besök och sen gick jag till rastgården med hundarna så de fick springa av sig! sen när vi kom hem kom pappa på ett snabbbesök! han har lurat in mig i att spela angry bird på iphonen, det är lite beroendeframkallande, men samtidigt så har man nått att göra när tiden går sakta :)

Tänkte baka snickerskaka nu fick recept av nettan sen blir det snabbmiddag när johan kommer hem, ikväll ska vi åka hem till bella krille och elias och fira elias som blir 1 år på söndag!

Och till alla er som undrar när lilleman kommer så lovar vi att höra av oss när detta sker :) och har jag några känningar?? ja jag känner mycket men vad det är vet jag inte, inte lätt när det är första graviditeten vad är det man ska känna?? ni som aldrig varit gravida försök tänka er in hur det känns att gå med en fotboll mellan benen ungefär så har man det, en tung fotboll desstuom men e ganska mycket ivägen, men samtidigt väldigt mysig att ha där ;) haha!!
är livrädd för att vattnet ska gå som det gör på film när man inte är hemma, som tur är så är det väldigt sällsynt!

vem vet vi kanske inte hörs mer nu fråns vi har blivit föräldrar :)

V. 39 38+6Imorgon går vi in i "sista" veckan! Jag hoppas såå på er stjärngosse! Har hållt på hela dagen idag, först var jag med johans föräldrar syster och moa på vellinge blomman! Sen när jag kom hem så gick jag en liten runda med hundarna, blev mörkt fort + att det är svinhalt på stigarna här ute så jag e rädd för att trilla omkull. Sen bakade jag lussebullar hela 90st blev det :) så nu har jag till vår lillejul med pappa och systrar + när de kommer folk på besök :) Sen blev det en runda med dammsugaren :)

Ska köra och hämta hem johan från flyget inatt!


 söta kläder jag och johan köpte för någon vecka sedan!

Bb-väskan står redo  undrar när det blir dags! Känns som vi är redo nu!!
Liten magbild för dagen   

Nu vann jay idol! tycker det var rätt han e duktig hoppas bara han kan sköta sig hädanefter :) däremot tyckte jag vinnarlåten var rätt tråkig!

Lilleman har diggat i magen hela kvällen :) varit full rulle på honom när man går runt och sjunger så vackert :)

Imorgon vankas det julbord med jobb blir jag elin och jenny :)

Idag körde matte husse till jobbet jätte t...

img_0337 (MMS)

Idag körde matte husse till jobbet jätte tidigt vi låg kvar och mös i sängen för sen när matte kom hem sov vi lite till! Matte har problem om nätterna! Kan inte sova så bra längre! Får inte luft av att ligga på rygg och ligger hon på sidan känns det som höfterna krossas! Plus att det känns som om hela magen trillar av magen! Så det är ingen lugn o ro i sängen här! Ikväll flyger husse till München med sitt jobb men han tar ett eget flyg hem imorgonnatt de andra stannar tills söndag! Det vågar vi inte chansa på! De ska bl. à besöka BMW fabrik och museum! Husses dröm! Idag ska matte försöka handla de sista julklapparna sen ska det bakas lussekatter! Imorgon är det idolfinal och vi ska hem till mormor, Magnus, roffe och Malte och titta på den!  Börjar kännas overkligt nu att inom 3 veckor bor det en bebis här!!  Namn är nästan bestämt nu! Har några favoritnamn så får vi se vad som passar lilleman!


gissningarna!

Så här har ni gissat:


13 dec 2850g 48cm : knattelego
13 dec 17,56 3750g: helen (jennys mamma)
15 dec tidig morgon: Carola
16 dec(20/12) 04,35 3483g 50cm: Tina
16 dec 05,35 3450 50cm : Mamma
17 dec 23,32 3653g 49cm: Anki
18 dec 03,16 3485g 50cm: Moa
18 dec 06,30 3790g 49cm : Nettan
19 dec 19,34 3645g 50cm: Tina M
20 dec 15,15 3640g 52cm: Lottie
21 dec 10,05 3850g 50cm : Jag :)
22 dec (27/12) 20,05 3540g 50cm: Jenny
23 dec 17,32 3460g : Pappa
24 dec 06,36 3560g 51cm: Susanna
27 dec : Camilla B
31 dec 02,55 3475g 52cm : Jessika
1 jan 00.15 50cm : Johans mamma Britta

Vi var först beräknade till 21 dec men efter ul så flyttades vi till den 17 dec.
kom gärna med fler gissningar!

Vi får väl se när han behagar títta ut men en liten stjärngosse hade inte varit fel :) Så länge han stannar tills den 11 för johan åker till munchen nu på torsdagkväll och kommer hem fredagnatt!
Sen julafton är ju ingen rolig dag att fylla år! Åh vad vi längtar efter honom!! Tur att dagarna änsålänge är fyllda med julbak, pyssel och julklappshopping så tiden går!!har gjort pepparkaks hus idag och nu ska jag dammsuga och gå en runda med vovvarna ikväll blir det julbak hemma hos elin! kan ju säga att hundarna är inte vana vid att ha sällskap hela dagarna, även om vi inte gör något så sover de mest hela tiden! Theo har den senaste tiden blivit extremt kelen ska gärna sitta i knäet och mysa hela tiden, tror dem känner att något ska ske, när jag packa om bb-väskan satt han och tittade och luktade på allt!!


snö mys

då var denna helgen snart slut!
I helgen har vi handlat lite julklappar igår köpte vi en ny digitalkamera och bärbar dator till oss själva i julklapp! Och idag gick vi en liten runda på center syd och köpte några klappar!

Massa snö har vi fått idag och nu är det riktig kramsnö ute så när det var dags för hundrundan så blev det först regnoverall på hundarna sen täcke ovanpå så blev det "bara" snöbollar på tassarna. Fick ändå stanna ett par gånger och ta bort bollar på benen!

Nu ikväll har jag pysslar lite med lillemans rum! Köpte en dörrmatta i veckan som vagnen kan stå på i hallen!
  i liggkorgen har vi en mysig åkpåse men den är för stor för att få plats i hårdliften så där har vi fårfäll och täcke!  Mysigt

Skötbordet  hans säng som nu står på vårt rum bredvid gungstolen

 


Vovvarna öppnar sina adventskalendrar varje kväll :)

annars blir det mycket bus i snönOsså en bild på mig och lilleman
nu ska det lagas lite middag! 11 dagar kvar till bf nu! :) vi tänker inte på mycket annat, själv så tror jag att han kommer den 21 dec.

Idag var matte hos sin bm! Allt såg bra ut...

img_0309 (MMS)

Idag var matte hos sin bm! Allt såg bra ut nu hoppas vi han tittar ut innan jul! Vi fick vänta i bilen med täcken och tjock filt för sen väntade en promenad i Landskrona och besök i rastgården! Mysigt! Snöar lite hos oss idag! Nu ska vi köra hem o värma oss framför brasan!! Blir mycket eldning i brasan nu när det är så kallt ute!!


RSS 2.0