Gott Nytt År alla våra vänner





Vi ville bara önska alla våra vänner ett riktigt gott nytt år!!
Hoppas alla får något smaskigt att mumsa på idag och ni som inte tycker om raketer slipper höra dem! Själv ska vi åka hem till köttbullemannen leffe och hans sambo, de passar även en Murphy (golden) så vi kommer spendera nyårsafton med dem och sova över där!
Tilda är förövrigt piggar men ligger helst fortfarande och sover eller myser med oss, såret ser jätte fint ut och tratten används inte då tilda inte bryr sig om att slicka såret!!


Vi får väl se hur mycket godis och dans det blir detta året

 


Nu ska jag försöka mig på att baka en marängtårta, vi står för efterätten ikväll!! Johan ska ta ut theo på en runda och tilda får stanna hemma med mig o vila!

Gott Nytt År allihopa!!


My o Siri....

När ska vi åka till bruces skog eller något annat äventyr igen??



  

Årets sista grillning

Ikväll är vi bjudna hem till pappa det blir årets sista grillning, Mums!!
Tilda o Theo ska givetvis följa med, ev ska vi sova över med. Idag e tilda piggare men sover för det mesta, de där smärtstillande är rätt starka. Hon är jätte duktig med såret rör det ingeting, inatt så tog jag av henne kragen varken hon eller jag kunde sova med den i sängen :) Och hela morgonen så har hon varit utan krage, skönt för henne. Theo har luktat lite på såret annars rör de inte det! Men kragen får vara på när vi inte har koll på henne.
Ska åka in till La senare och handla lite till min efterätt som jag ska bjuda på imorgon, sen ska vi inom apoteket och köpa fler smärtstillande till tilda.

Nu ska jag tjuvträna lite på wii-spelen så jag kanske kan vinna på något. Johan är nämligen ute i garaget med Martin och lagar något med deras bil.

  Tänk om det kunde komma lite snö igen!

Lilla gumman



Hon charmade sköterskan hos veterinären. Hon hade tom tagit bild med sin mobil på tilda :)
När jag lämnade henne fick jag följa med upp och lämna henne i "sin" bur, sköterskan pratade och gullade mycket med tilda så hon märkte nog knappt att jag försvann. Verkligen super trevlig sköterska henne vill vi träffa igen!
Hon var även kvar nu är jag hämtade tilda, fick även nu följa med upp till buren och tilda orkade knappt lyfta på huvudet när jag kom in. Mörkt och varmt var där inne! Nu har vi nästan precis kommit hem och jag har bäddat ner henne i ett täcke, hon e jätte trött och lite vinglig i kroppen, theo blev glá att hon kom hem men förstod ganska snart att hon var trött för nu ligger theo ovanför henne och vaktar henne så att katterna inte kommer för nära!
Operationen hade gått bra och allt såg bra ut med tildis! Nu väntar det lugn i 10 dagar, då ska hon inte springa eller leka med theo....hmmmmm!!




Själv så e både jag o johan lediga i 5 dagar nu, härligt!!!! Ska bli så skönt!!

Då var tiden bokad

Imorgon ska Tilda kastreras, hoppas allt kommer gå bra! Kommer bli skönare för både henne o Theo sen, slippa allt med löpet!

Jag jobbar idag o imorgon sen e både jag o johan lediga 5 dagar, nu får jag min julledighet :)
Jobbade som sagt i helgen och igårkväll var vi bjudna hem till mamma o magnus ( som jag nästan hade glömt bort kom på det när jag körde hem från jobbet, hade kunnat bli väldigt pinsamt)  blev kalkon och potatis m.m. MUMS!!!

Har precis duschat av vovvarna efter en kladdig sväng i skogen, usch vad geggigt allting är nu. Kan vi få några minusgrader igen tack!!

På nyår åker vi till sabina o leffe, hundarna följer med och firar nyår där med oss, skönt för dem med! Ja nu är det snart 2010, tiden den går fort ibland!

Uppdaterar nog imorgon om hur det gått med Tildisen!!

Juldagsslappe

Nu spelar jag o johan wii sport resort.
 

Jag fick massvis med julklappar igår :) Tack allihopa!!

Detta fanns i mina/våra julklappar:
Elvisp
wii fit +
wii sport resort med emotion
halsband
ny kökservice + extra skålar
spikmatta
glasskålar
2 tröjor + mjuka byxor
sjal
spel vilda gester med ljud
2 varm chokladkoppar
Sen fick johan en högtryckstvätt, ny trimmer till håret, brandvarnare m.m

 Myste gjorde vi mycket igår

I väntan på att tomten skulle komma fick små tjejerna busa lite



Sen kom tomten och tilda hon somna....tills hon oxå fick ett paket :)





Tack för en mysig julafton!! Idag ska vi på bio med leffe o sabina men innan dess blir det massa wii spelande om inte johan tröttnar på att jag vinner hela tiden ;)


God jul önskar vi er alla

Vi vill önska alla våra bloggläsare en riktigt god jul!! Ät nu inte för mycket julmat och hoppas ni får massa paket och kanske ni får träffa jultomten??




Igår jobbade jag i butiken på Väla, oh jisses vad det var skoj med så mycket folk!! Idag ska jag jobba i Burlöv, varför har man öppet på julafton?? Brukar ni vara ute i sista minuten och handla på självaste julafton??
Jaja det är "bara" öppet 3 timmar men det betyder att man får sitta ensam på morgonen och äta en tråkigt frukost istället för att ha e mysig julfrukost + att jag kommer vara trött ikväll..... Jaja!!


God Jul på er!!


Besök

Igår var pappa här på ett litet besök med sig hade han Abbe(albert)
Så lika han och katty är!

Ser ni vem som är vem??




Vi har fått för tidig julklapp :)

På jobb har vi fått in en hel del utav Hurttas sortiment och deras täcken är sååå snygga! Vi har bara svarta hemma så jag beställde hem ett rött till tilda och ett brunt till theo, tyckte att de blev riktigt snygga i sina täcken, sen är de väldigt praktiskta med. Bra reflexer, skyddar mot kylan och regn/snö, man kan dra åt det i halsen, tildas täcken är alltid för stora runt halsen så hon dra in massa snö inna för täcket som nog inte är så skönt!

Iallfall så här snygga blev dem



Hundskola

För er som har missat denna videon!

Tänk om man kunde gått på en sådan hundskola, så att de gör filmer :)


Underbart väder!

Igår satte vi upp de nya ramarna med fottona jag förstorat på hundarna, blev jätte fint tyckte jag!



Idag tog vi en lång runda med hundarna ute i skogen, sååå härligt väder det är! Vi älskar när det är så här!





Theo får snöbollar mellan sina trampdynorna, jag fick raka honom häromdagen annars går det bara några minuter så haltar han, idag så hände det bara några gånger och då sätter han sig så här så får man värma tassa med vantarna så snöbollen trillar av :)



snö i massor



Åh vad vi älskar när det snöar ute!!! Idag har jag o tina varit hos min kusin debbie, hon har en sibirisk katt och det sägs att vissa allergiska personer kan tåla dessa, så tina var där idag och klappade mycket på ceasar, det såg lite konstigt ut när tina kelade med katten kunde inte riktigt vänja mig vid det me änsålänge gick det super bra, hon ska nog dit och hälsa på någon gång till och ev. ta över honom! Vilken lycka för Tina, jag kan verkligen förstå henne!!
När vi körde därifrån hade det kommit en del snö och nu fortsätter det vräka ner snö. tog ut hundarna när jag kom hem och oj vad de busade, de äter snö, de luktar i snön, de jagar snöbollar som plötsligt försvinner när de landat :)

Julkort

Några julkort har börjat trilla in, roligast är ju att få i brevlådan alla de hänger jag upp i vardagsrummet men även på mailen har jag fått

detta är från tildas uppfödare



 detta är från truls, lukas och zac med sin familj


Har ni skickat julkort i år?


Lussebullsbak

Idag har jag bakat bullar, hela 48 st lussebullar, hoppas nu någon kommer på besök så jag kan bjuda!!


 

Självklart passade vovvarna de bullarna som inte stod i ugnen

Jag ska sen bege mig ut o handla de sista julklapparna om jag får för Theo
 Han tog min plånbok innan! Kanske han har någon julklapp ha vill handla???


Julgodis kväll

Igår gjorde vi en favorit i repris, Elin, Jenny och Tina kom hem till mig och sen bakade vi julgodis, massvis med olika sorter, detta året gjorde vi 3 olika sorter var.


Tina Elin & Jenny


Det var lite jobbigt med roligt att provsmaka alla 12 olika sorter sen :)




Favoriten blev (kommer ej ihåg namnen) med kokosboll doppad i choklad, polkaknäck, rocky road fudge och snöboll!!

Gambia 3-10 dec

Nu är vi hemma igen. Ca 7 imorse kom vi hem till 2 mycket glada vovvar! Vi pussades massor för att sedan gå ner och sova några timmar.

Nu ska jag försöka sammafatta våran resa!

Vi flög från kastrup 7.45 förra torsdagsmorgonen! Flygresan ner gick bra, när man flyger till Gambia så mellan landar man på Las palmas men man hinner bara ta bussen in och så hinner alla besöka toan sen flyger man igen!

Väl nere på hotellet blev vi väl bemötta av Bege och Maggans "vänner". Balang mötte oss direkt när vi kom till hotellrummet

  Så här fin var vår säng en dag


Vi hade både frukostbufe och kvällsbufe på hotellet varje dag, massvis med gott att äta, och äta kan jag säga att vi har gjort, ajajaj sa våra magar ibland!!

Första dagarna tillbringade vi på stranden, i havet, vid poolen, i poolen

   
  

Johan sitter i poolbaren



 Smoothies är gott!!

Nått annat som oxå är gott är drinkar :)

 

Riktig afrikansk underhållning :)



Vi hade dock lite otur med vädret, i 2 1/2 dag har vi väldigt molnigt och en dag var det riktigt grått, då hittade vi på andra saker!

I måndags gick vi till Bijilo forest park ( appark ) med oss följde Balang!!



  
Vi hade även turen att få se the red monkey de är väldigt blyga av sig och vi såg dem bara uppe i trädstammen







Inne på vårt hotell levde dessa apor även fritt och även en stor ödla eller varan såg vi
 


I måndags dukade de upp bufen på kvällen nere vid poolen som ligger på stranden

 jätte mysigt!

I tisdags var det molnigt så vi gick en runda på stranden, det finns en hel del hundar som springer fritt och vi fick med oss en hel flock på våran runda, väldigt skabbiga är vissa!!
den skabbigaste av dem alla blev lite kär i mig och följde med oss på hela rundan


På eftermiddage var vädret ännu sämre och vi tog en tur med fyrhjulingar som tog ut i bushen och på en lång strandrunda.
Vi åkte med sal och fick träffa hans familj och när man körde där ute i bushen så hörde ju alla barnen motorcyklarna så de sprang ut till vägen för att få hälsa.
Alla som åker till Gambia bör se den riktiga bushen, man värdesätter det man har så himla mycket mer!

Sal med sin familj  
Vi med Baby Maggan








I onsdags vaknade vi till ännu en dag med moln men efter 12 så blev det strålande solsken så då pressade vi i solen :) 

resultatet?? mmm..... riktigt chokladbruna blev vi :)

På väg hem igen.....

Las Palmas på natten

Varmt välkomna hem 


Ett STORT tack till madde markus o wilma för att ni bodde här och tog hand om vovvarna, utan er hade vi inte kunnat åka!! TACK!!!


Hej igen!!

Hej alla dar hemma igen!
Vi har det annu mycket bra, idag har det dock varit mulen sa det har blivit lugnt med solbrannan! Igar var vi i Bijilo forest park och traffade massor med apor, imorgon ska vi aka fyrhjuling ut i bushen och se hur de har det dar!

Nu vantar en harlig bufe under stjarnorna!! Middagen serveras idag pa stranden!
Ses snar, for nu har mer an halva var semester redan gatt!!

Hej!!

 

Alamalama!


Rapport fran Gambia

Hejsan allihopa dar hemma!

Vi lamnar en liten snabbrapport fran oss. Vi har det jatte bra, vadret ar fint och det ar varmt ca 33 grader pa dagen och 28 om natten.....  Vattnet i poolen o havet ar mycket behagligt!!
Vi solar badar och ater o dricker gott!!

Vi blev valbemotta av Bege & Maggans "vanner" har nere och har nu fatt manga egna "kompisar"!
Alla vill vara en till lags, kul men ibland lite jobbigt!!
Ikvall blir det bufe som alltid pa kvallen sen ska det vara stor fest, gala har, nagon slags typ av top model tavling sa har ar massa modeller overallt!!

kommer kanske fler uppdateringar senare om inte sa ses vi nar vi kommer hem, forresten sa funkar inte mobilnatet sa bra har nere, kikki kan inte ta emot sms, bara av nagon, likasa johan, men skicka kan vi!

Hoppas ni har det bra dar hemma i vinterkylan!!

Saknar alla vara djur jatte mycket, men har springer hundar, katter o apor lite overallt sa kikki far stillat sitt djurbegar lite grann!!

Madde glom inte pussa theo o tilda fran oss varje kvall!
Bella....om bebis kommer ut innan jag kommit hem sa maste ni ringa eftersom jag inte kan ta emot sms!!

Nu vantar ett svalkande dopp i havet!!!

Hej!

Får man följa med.....


Redo

Nu är jag redo att sätta mig på planet för att åka på en veckas semester med min underbara Johan!!
Tvekar inte en sekund på att vi kommer få det härligt! Dock med en liten hemlängtan till våra bebisar.
Med madde markus o wilma flyttar hit imorgon och de kommer passa alla våra djur o huset. Får de testa på livet som skogsbo, tur att det har blivit minusgrader nu så all gegga fryser till hårt, så slipper man så leriga hundtassar hela tiden :) Känns även skönt att vovvarna får bo hemma, har aldrig lämnat bort tilda innan så vi får hoppas hon vänjer sig fort vid att vi är borta!!

Idag har jag städat och packat lite, tvättat det sista, sen körde vi till landskrona vi älskar landskrona nu det är så hundvänligt, gick en runda bland kolonierna och sen tog vi en tur i rastgården, tilda älskar att springa över vattenpölarna som frusit till is, hon ser ut som bambi på hal is men skoj har hon :)
Resten av kvällen blir det massa mys med vovvarna, lång dusch och laga lite kvällsmat. runt halv 5 imorgon bitti börjar vår resa till Gambia. Flyget går kvart i åtta och jag har planerat attta mig ett dopp i havet runt halv 6 tiden imorgon :)

Molningt med 36 grader varmt stod det på vädret idag :)  HÄRLIGT!!!!

Vem vet kanske vi har tid över för en liten hälsning när vi är där nere, annars får ni titta in på maddes blogg så kanske hon uppdaterar vad vovvarna hittar på för massa bus!!


Nu bjuder jag på bilder från förra gången vi var där!!

blekfisar på vägen ner

Ser ni bebiskrokodilen?
 



  muskolös leffe :)

blekfisar???


nytt nytt nytt

Titta så fin vår blogg har blivit!
Bella som sitter hemma o väntar på att bebis ska "ploppa" ut gjorde en ny header till oss!
Tack tack snälla Tant bella!!


Och imorse fick matte ett mms att Tusse har blivit storasyster, de fick en liten flicka inatt och alla mår bra! Jätte söt var hon!!

Imorgon natt åker husse o matte till Gambia,  jag Tilda känner redan på mig att nått är på gång, lite extra gnällig och kelen och har knappt ätit de senaste dagarna. Ikväll flyttar madde, markus och wilmas katt Zelma in här för sen flyttar resten av familjen in här när matte o husse åker.


RSS 2.0