Söndagslugn


Idag har vi mest tagit det lugn, fick ett litet städryck innan men det gick fort!

Vi gick en promenad i skogen i fm och hoppade i all snön hundarna älskar springa i snön

Sen när vi kom hem fick vi en varm dusch
Fick bära theo hem den sista biten orkade inte pilla bort snöbollen som störde honom så, svårt att veta vilken....

Katterna har bara myst inne idag




I fredags fick jag en förtidigt födelsedagspreset av Johan, en alldeles egen BMW-jacka som kommer vara perfekt till våren :) De ni!!!!!!


Busat med världens finaste små tjejer!

Idag åkte jag och johan och hämtade Wilma och Moa och begav oss till Busfabriken i Helsingborg, där fick vi busat i 2 1/2 timme innan vi åkte därifrån med en Wilma som inte ville åka hem men en Moa som ville till Donald´s.  Så vi åkte till Mc Donald´s och mumsade sen körde vi inom Maxi på vägen hem och köpte en lördagsgodispåse. Vi fick skämt bort dem en hel del. Men de har varit såå snälla hela dagen!!

Här kommer några bilder!
 Väl framme och på väg in till busfabriken.

 Vi hoppade i hoppborgen, var nog bara jag o johan som blev helt yra efteråt :)









Innan vi körde för att äta körde vi inom Biltema, johan skulle handla där hjälpte de oss att köra korgen




Mumsar gott på Donald´s




Sen på vägen hem
 

På vägen hem i bilen fick vi även avnjuta härlig sång från moa :) Hör ni vilken låt hon sjunger på? Lina & Benny får ju inte svara :)




Vi hant inte mer än lämna av Moa och köra ut från deras väg innan Wilma somnade!

Tack tjejer för en mysig dag med er!!

Isiga tassar

Vi begav oss till la för att gå en runda där inne! Vi började med att gå mot hundrastgården och där fick de busat av sig en hel del. Helt ensamma var vi så det var full rulle genom hagen! Försökte knäppa några bilder och här kommer några!

 Full fart i den stora delen av hagen

 Klättring på stenmuren är skoj!

 Posering för kameran
 Isbitar i öronen

 letar letar och letar

 Min prinsessa

Efter buset i rastgården fortsatte vi in mot stan och gick en långa runda där, sammanlagt var vi borta 1 1/2 timme härligt. När vi gick inne på gågatan så plötsligt satte sig theo ner på rumpan och sträckte fram bakbenet och sen skrek han, och han skrek jag fick ta av mig vanten och varma tassen för det var antingen en isklump troligtvis mer en saltklump som gjorde så ont på han. Kan ju tro att folk glodde när theo satt där på rumpan och skrek, ni som känner han vet hur han kan låta. Tilda ja hon satt så fint bredvid och tittade på :)
 Stackars Theo! Nu är vi hemma igen och ska ta en dusch så jag blir varm i kroppen, theo har bäddat ner sig i soffan i sitt täcke och tilda i mitt knä.


Satt och kollade gamla inlägg i bloggen och hittade detta fina fotto. Känner ni igen henne??


Hål i tanden



Idag hade vi tid hos vet. Eva med Katty, dags för årlig vaccination och hälsokontroll.
Katty har troligtvis ett hål i ena kindtanden, detta ska kolla upp närmare 4 mars då vi även ska kastrera henne!
Stackare, hoppas inte det gör ont, hon äter som vanligt!

Hundsimmat

Så nu har vi köpt simkort! Skoj ska det bli, de har dock ändrat så fri träning är endast om helgerna, lite trist då brukar man ha annat för sig! Men det får bli dagtid när jag e ledig och kvällar när jag jobbat!
Idag hade vi introduktion och hon som var där och hjälpte oss hade väldigt mycket att göra, en golden innan oss och en rottweiler efter oss. Blev lite stressat idag, synd! Men sen är vi där ensamma så då blir det bättre!
Vi tog det lugnt med hundarna idag var ju roffes första gång i bassängen han trodde han skulle drunka så mycket han simmade, sen har mina inte någon höjdar kondis efter denna vinter....

Här kommer iallfall några bilder från idag!








Vi band upp allihopa så de fick simma mot mig o mamma på kanten, nästa gång vänder vi på dem och sätter på jet-streamen!!

Vilket väder

Idag skulle jag hoppa in och jobba lite extra, var riktigt trött imorse och kände nu är det bara 2 dagar kvar sen e jag ledig! Iallafall så började det snöa rätt rejält imorse så jag stack iväg i tid för att försöka att slippa köra hem när det är mörkt.
Tog nästan 2 timmar för Johan att köra hem så då fick jag lite panik, tog motorvägen trots att det var stopp på den eftersom de inte plogade de mindre vägarna.... de blåste rejält så inget kul väder att åka hem i. Sen ska vi inte tala om vad de gör här hemma på vägarna, INGENTING!! Har inte sett någon som helst skottning eller grusning här ute så det var bara till att köra lite rally så man inte fastnade i snön. Tur man kom hem iallfall o då tog vi på hundarna täcken o gick ut o busa i snön!

Här kommer lite bilder från ikväll!






 Ursäkta bilden på tildas tuttar :)



Full frys

Äntligen, ikväll åkte vi och storhandlade äntligen finns det mat i kylen och frysen



Innan :



Nu:



Mums!!


Vissa mornar innan jag kör till jobb är hundarna sååå trötta att de knappt orkar äta frukost :)




Bild från våran promenad igår, såå underbart väder nu. Bara att ta på sig varma kläder och ut o gå, sååå mysigt speciellt när solen skiner! (fast vistt saknar man sommaren då man slipper kläderna) Men hellre någon minusgrad än plusgrader och slask överallt!!



Nu jobbar jag bara 2 dagar till sen e jag ledig 3 dagar, var måttligt trött imorse när klockan ringde, då får man tänka bara 2 dagar kvar!
På lördag ska jag och johan ta med oss wilma o moa till busfabriken och där ska vi busa och sen ska vi åka till mcdonald´s!!

Kattens dagbok

Har ni hört hundens och kattens dagbok??
Ni måste lyssna!!

Tryck Här

Onsdag

Imorse kom pappa hit, han hade lämnat Albert hos veterinären och tyckte det var onödigt att köra hela vägen hem till Bjuv igen, han går hos kattens veterinär i kävlinge precis som vi.
Han hade köpt med sig frallor så vi mumsade frukost sen åkte vi o besiktigade bilen som gick igenom med bravur, nu ska den bara städas sen e den till salu.

När vi kom hem igen fika vi  vi passade även på att ha lite snöbollskrig i trädgården sen somnade pappa på soffan med 2 trötta vovvar :)

Sen åkte han och hämtade Albert då åkte vi till bk en runda


Tilda i full fart


Theo i full rulle


Tillbaka på spåret......

Äntligen! Var iväg med hundarna i Lund idag och Johan på jobb har pratat mycket om Satchmos i Lund och att de har ett lite annorlunda sortiment så jag var ju tvungen att svänga förbi och gissa vad jag hittade, De hade back on track täckena hemma i nästan alla strl. In med hundarna och testa. Theo hittade jag till med Tildas strl var slut. Så det var bara att ta upp mina sparpengar, för vem sparar jag annars pengar till om inte till mina vovvar ;)

Så här snygg blev han. Nu har vi täcken så det räcker. regn, värme och back on track.
Lägg märkte till hur högt upp täcket sitter hur långt ner på benen både fram o bak det värmer!





Vad tror ni?


Vi längtar






Efter sommaren så vi kan få åka lite cabbe





Och bada i havet!!

vad längtar ni efter??

En dag på vallåsen

Tidigt imorse begav vi oss tillsammans med
Tina & Patrik Pappa & Nettan Leffe & Sabina Jenny & Daniel  Tina 

 Och johan o jag till Vallåsen!!

Dagen har varit super, såå härligt att få åka lite skidor, ibland gick det riktigt bra och ibland lite sämre
 Här, Sabina och Tina på deras första skidåkning, första gången de står på skidor och åker i backen, jag tyckte att de gjorde ett mycket bra jobb!! Bra jobbat tjejer!


  

Tack alla ni som följde med, det var super skoj!!

Uppladdning



Söta söta tina undrar om hon kan lyckas ragga i skidbacken imorgon ;)
Vad tror ni?


Ikväll laddar vi inför en dag på vallåsen imorgon, blir popcorn, bilar och let´s dance! Fick mms av tina innan och visst är hon söt!!

Horoskop

Tildas horoskop
Väduren
21 mars-20 april
Ständigt på jakt efter nya äventyr och erfarenheter. Lite stridslysten. Accepterar inga nederlag, måste vinna. Temperamentet är inget att leka med. Gillar att skrämma andra. Listig och lömsk men dock brutal i allt sitt handlande.

tyckte inte det stämde direkt

Theos
Oxen
21 april-20 maj
Rädd för att bli övergiven. Tar lång tid att reta upp men när oxen blir tillräckligt uppretad är han livsfarlig. Glömmer aldrig en oförrätt. Älskar mar, god mat. Lägger lätt på sig några extra kilon. Ryttare, dvs "sexgalen".

där kan vi väl hålla med om lite :)

härliga skog

Idag skulle vi igentligen träffat en ny kompis. Carolina som har en blenheim kille som heter Quinton men det blev inställt, går massa förkylningar nu.
Men solen sken och tempen visade -1grad så vi tog på oss kläder och begav oss ut på en runda i "vår" skog!
Innan tilda kastrerades gjorde hon några tappra rymningsförsök de 3 sista gångerna hon var lös i skogen och nu har hon inte fått springa lös på ett tag pga av kastreringen så idag tänkte jag inte ge henne chansen att få sticka, så det blev långlina på henne och flexi på theo. Gud med linor att hålla reda på, men det gick bra till slut!
Tyckte dock hon kunde lyssnat bättre emmelanåt men vet inte hur det här med långlina ska hjälpa mig med att få henne att inte gå såå långt ifrån mig, hon vet ju att hon har lina på sig den fastnar ju överallt.
Problemet med henne är att jag tyckte hon är för långt ifrån mig när hon elös + att när jag kallar hit ska hon "bara" lukta lite där eller så springer hon värsta omvägen till mig.
Tips tar vi gärna emot!! Tänkte försöka träna lite mer Nej-övningar med henne hemma i trädgården och sen ta med mig de övningar ut i skogen!

Nu kommer det lite bilder! Ska snart tända brasan här hemma sen ska vovvarna få bada, de fäller en del nu så jag ska bada och kamma dem i duschen! Sen blir det mys framför brasan resten av kvällen!!




Jag och fina tilda


Här försökte jag få med oss allihopa :)


Oss min underbara theo o jag



nu börjar det snart...




10 april! Nu är vi anmälda, hittade en inoff agilitytävling i Klippan, har anmält både theo o tilda, pirrar redan i magen :) Skoj ska det bli! Inoff är perfekt att börja året med!!

Catrin, ska ni med??

Önsketänkande

 

  • Dammsugare
  • Cykel
  • Tatuering

 

 

Snart fyller jag år ( eller om 1 mån )

Jag har börjat fundera på vad jag önskar mig och kom fram till att det högst på listan står det pengar för jag vill köpa mig en ny dammsugare och cykel sen vill jag ha min tatutering.


Nu börjar simträningen

De 28 jan ska vi till helsingborgsdjursjukhus vi ska börja simträna med hundarna, så skoj det ska bli!

Frukosten har precis åkt ner i magen på oss allihopa


Böcker

Av jobb fick jag presentkort i julklapp på bokus.com. Beställde 2 böcker och igår kom dem. Får se om jag kan lära mig något :)


 

I måndags efter tildas veterinärbesök åkte vi hem till Bella och Elias. Theo o Tilda fick hälsa på honom första gången och jag tyckte de var ganska så lugna och hälsade fint sen brydde de sig inte så mycket. Det var mer intressant att sitta i fönsterkarmen och titta ut. Här sitter jag och myser med "lill"killen. Stackarna hade lite ont i magen.

Tildas ärr

 

Idag var vi hos veterinären för återbesök med tilda. De plockade bort de stygn som satt kvar en del hade redan trillat av (hon blev sydd med stygn som ska trilla av själv). Ärret ser jätte fint ut bara lite ruver som ska bort nu.
Tilda är som vanligt igen full med energi. Tror hon fått tillbaka aptiten redan, det sägs ju att kastrerade hundar äter mer och lägger lättare på sig, men om hennes tillfälliga aptit redan kan bero på kastrering vet jag inte. Skönt att hon äter iallfall!!

swish swish swish



Kommer det låta nästa lördag, då vi åker till Vallåsen för att åka skidor!
Vi har blivit några stycken nu!
Jag Johan Pappa Nettan Tina Patrik Tina Sabina Leffe och vi hoppas att Jenny o Daniel oxå följer med!
Någon som e sugen på att följa med??

Ska bli såå skoj!!


2010....

Nu är årets första förändring gjord!

  

Lite vinterblek på bilderna men det får man ordna med lite smink och några minuter i solariet ;)

Goa Tilda som har läkt bra och snabbt! Det är full rulle hela tiden nu!!

Ledig onsdag med husse hemma

Känns lite som om det är helg. Att jag är ledig mitt i vecka är inget ovanligt men att husse oxå är hemma, det är ovanligt men mysigt!

Super härligt väder idag så vi tog bilen in till la och gick en lång runda med vovvarna i snön, tyvärr var rastgården upptagen och vi orkade inte vänta.

Lite bilder tog vi idag innan batteriet tog slut!








Dog Turbo



Fick låna ett spel av johan på jobb, igår testade vi det! Kanon när man kan låna av varandra så slipper man köpa alla :)
Theo trodde först att man skulle stoppa ner tungan i springorna och lirka upp godisbiten men när jag sen visade honom hur man skulle göra så fixade han det!!

Så här står det om det på nina ottosons hemsida

En klurig utmaning för aktiva hundar

Lägg godisbitar eller torrfoder i gångarna, låt hunden förflytta klossarna och därmed också godis med tass eller nos mot kanten, där godiset kan ramla ut genom olika hål. Klossarna går ej att lyfta. Finurligt, klurigt och roligt.

Idag efter vår runda så när vi kom hem till trädgården så jagade Sessan något i trädgården, när vi kom fram såg jag att det var en näbbmus eller nått sånt, då fick tilda syn på den och sprang fram men hon backade illa snabbt när jag skrek Nej, någon som inte backade var då Theo som tog tag i musen med munnen men sen släppte han den, men då hade den redan dött...... MördarTheo!!


Söndagslugn

Riktigt söndag idag, sov länge åt frukost framför tv: och brasan, gick en runda i skogen med theo, sen körde vi och handlade. Vi gick inom centersyd och johan fyndade 3 tröjor sen ville vi kolla på mössor så vi gick in på stadium, varsin ny mössa och vantar blev det där
Perfekt nu när vi ev. ska åka till Vallåsen!

Sen har vi ju snyggat till Katty, hennes tovor kom helt plötsligt och gör man inget åt det direkt så är det kört, så vi börjar om från början har nu rakat hennes kropp men hon fick behålla den pälsen som var fin, hon ligger lite mer vid brasan nu annars verkar hon trivas i sin nya frisyr....


Skidåkning



Jag vill åka skidor, vi har tänkt åka till Vallåsen en dag, sugen på att följa med??
Åhh vad härligt att bara susa nerför backen och sen ta en fika i snön med varm choklad, vem vill inte det??
Hoppas nu minusgraderna stannar så vi kan åka en dag!!

Senaste dagarna

Glömde kameran hemma hos pappa i onsdags när vi var där på årets sista grillning



 Kallt men mysigt var det!!

Därför har jag inga bilder från nyår, men vi hade det mycket trevlig hemma hos sabina o leffe, åt massvis och spelade spel halva kvällen!! Innan det var dags att gå ut o smälla raketer, sen sov vi alla över där och blev bjudna på riktig "hotell"frukost, sen gickv i e runda i Kågeröd på nyårsdagen innan vi åkte hem och slappade resten av dagen och självklart käkade vi pizza på kvällen!!

Igår var vi en snabb sväng på Ikea sen körde vi hem om pappa o nettan, där satt vi i 4 timmar och spelade wii. Skoj var det men oj vilken träningsvärk jag har i armarna idag :) Vi paddlade 4 stycken i en kanot :)
Curlingen var oxå rolig!

Abbe o hundarna sov mest hela tiden!!

 

Sen svängde vi förbi lina benny o moa på vägen hem, spelade även där endel wii men då var jag trött så jag orkade inte så mycket, vi lekte även mycket med moa innan hennes energi tog slut!
Idag är det kallt, ska iväg o handla lite mat sen och idag ska jag och theo gå en runda, Tilda mår för övrigt mycket bra, såret kliar väldigt mycket nu så ibland kan hon inte låta bli att slicka men då åker kragen på.

RSS 2.0