tung dag

Redan igår kände jag av halsontet, köpte hem tabletter för att slippa ha så ont och imorse vaknade jag förkyld med ett tungt huvud. Men idag var vår sista agilitytävling på ett bra tag så jag var ju bara "tvungen" att åka. Nu i efterhand hade jag lika gärna kunnat stanna hemma!!
Ok väder fast det började regna lite i slutet!

Theo:
agility: en bana men några svårigheter men Theo var helt upp i dofter, det luktade såååå gott i gräset, något jag aldrig har märkt att han gjort innan, men han var helt galen i dofterna! Diskad
hopp: lite bättre med näsan här men slalom gick inte alls, såg att det låg kanintollar runt slalomet så jag anar att det var det som luktade sååå gott!! 5 fel

Idag körde dem klasserna i storleksklass så tilda fick sitta o vänta i bilen jätte länge! Tror inte det är så bra för tilda för hon blir lite för taggad av att vänta så länge!

Tilda:
agility: jisses vad snabb o vilken energi, hon var överallt!! tvekade på gungan idag :(
hopp: mycket bra fart men 5 fel i slalom då tom tilda dök ner med näsan i gräset men annars gick det undan och övrigt mycket nöjd med henne där!

Stort grattis till Roger med Assar som åter stog överst på pallen o tog 3:e pinnen i hoppklassen och nu ser vi inte honom mer i klass 1 hopp!! tänk när hon var såå liten?!!

Efter tävlingen körde jag inom babyringen och bad om att få kolla i brios katalog för barnvagnarna 2011 men eftersom det inte var några jätte ändringar och den färgen vi hade bestämt oss för utgår 2011 så passar vi nu på att köpa hem 2010 års modell som reas ut :)
Får passa på när det är lite rea :)

Har ätit o gått med hundarna så nu väntar en dusch sen blir det panodil och soffan resten av kvällen! Får hoppas jag e piggare imorgon!

Nu tar vi en paus från agility och återkommer gör vi förhoppningsvis till våren, pigga och starka!!

KvällspysselEfter ett tips från johans mamma om gladagrodan.se så var jag tvungen att beställa några roliga tröjtryck! Dessa kom med posten ikväll o genast skulle de sättas fast på linnena :) Lite kul med något roligt nu när inte alla kläder sitter som de brukar :)

Vad tycker ni?
Fanns många andra roliga tryck med köpte ett som jag ska sätta på en vit body till lilleman
där det är ett hjärta och står "gjord av kärlek"


Mys

  Theo myser med lillebror!!

Ojojoj

Vilken dålig bloggare jag har blivit......

På söndag ska vi tävla för sista gången på ett bra tag, blir på Oxie bk. Hoppas det blir bra väder, har varit så tråkigt väder de senaste gångerna!
Jag har inte tränat nått sen sista tävlingen, känns inte så motiverande i storm o regn och sen har tiden inte räckt till, vi får hoppas vovvarna e taggade som de varit på de senaste tävlingarna :)
Idag låg vi i sängen länge steg inte upp fråns strax efter 9 kom då på att det var sophämtning o vi har tagit in våra soptunnor så det var bara till att gå upp och ställa ut dem o nu hoppas jag de inte redan har tagit vår sida av gatan!

Känns inte som jag har gjort nått speciellt den senaste veckan mer än jobbat.... har tagit en extra lördag i helgen känns lite jobbigt men pengarna behöver man ju alltid! Speciellt alla bebisgrejor som ska inhandlas!


Häromvecka när lina o benny var här och hjälpte oss med uppfarten så gjorde jag o moa pizzor  

Graviditeten:

Du är på dag 168 av 280. (60%).

 
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 6 fulla dagar (v23+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 112 dagar kvar till beräknad förlossning.

60% har vi gått nu! Känns som veckorna går fort nu men samtidigt så är det 112 dagar kvar, det är ju ett bra tag ändå!
Igårmorse till frukosten såg jag reprise på en tv-serie som hette sjukhuset då var där en tjej som drabbats av en infektion i kroppen som fick föda sin flicka då i v.23 normalt sett hade man nog sagt vilken pyttebebis men är jag såg den så sa jag oj vilken stor bebis, kan inte riktigt fatta att jag har en så "stor" bebis i min lilla mage!
Här kan ni se det avsnittet runt 7 min och 11 min
Härommorgonen så vaknade jag vid 6 av hemska mardrömmar, har börjat drömma väldigt mycket och drömmer jag mardrömmar går det inte att somna om igen så jag låg vaken i sängen o då vaknade lilleman så i ca 1 timme låg jag o mös med honom, han hade nog morgongympa där inne för det var riktigt starka sparkar emellanåt och man såg magen röra på sig, sjukt mysigt!
Innan var har som mest aktiv på kvällarna men nu känns han mer aktiv på morgonen! På onsdags nästa vecka är det dags för första bm-besöket, sen rullar dem på med bara några veckor emellan.
Vissa nätter drabbas jag av kramper i vaderna, sjukt jobbigt att vakna av man får liksom lite panik!
Sen har jag ganska ont bak i vänster del av ryggen de senaste dagarna vet inte vad det beror på men kanske ett tecken på att jag ska ta det lite lugnare??

Magbilder

V 23 22+4   v24 23+6 (idag)


Idag ville även tilda vara med på fotto :)

fredag

Fredag äntligen o jag e ledig! Ska dock jobba hela helgen! Får passa på att njuta under min lediga dag!
Vi har varit i landskrona och fyllt på kylen och sen gick vi en långrunda längst hundslingan men även en runda inom gågatan sammanlagt gick vi nästan 5 km på lite mer än 1 timme, blir lite långsamt tempo emmelanåt om man ska orkar allt, hundarna börjar vänja sig vid mitt lite långsammare tempo!

Sen var jag inom jysk och köpte rullgardin till gråa sovrummet här uppe
Vi planerar ha det gråa sovrummet som vårt sovrum för där kan vi även få plats med en bebissäng den första tiden sen! Så rullgardiner måste där vara!

  Häromdagen fick hundarna följa med till affären och mums vad det var svårt att välja ben :)

Nu tänkte jag vila lite innan johan kommer hem från jobb, sen blir det att jobba lite i trädgården, uppfarten blev så mycket snyggare med singeln som kom igår  efterbild kommer senare!
Tack Lina o Benny för hjälpen igår, gick snabbt att snygga till uppfarten och pizzorna jag o moa bakade gick hem :)

liten uppdatering

Längesedan jag uppdaterade, har börjat jobba igen sen 2 veckor tillbaka och man känner sig extra trött om kvällarna!

I lördags var jag som sagt iväg med hundar i ystad på agilitytävling

Resultat:

Theo:
Agility:
en ganska fartfylld bana med lite knepiga vinklar som theo fixade, hyfsad fart hade han med men han tog en liten runda ut mot en av funnktionärerna, tror det var den röda spannen bredvid funktionären som lockade!Endast 4 av 39 som nollade loppet och theo hade sämst tid av den så det blev en 4 plats o därmed theos första pinne!!
Hopp:
en riktigt springbana med mycket sneda hinder! Fick upp farten på theo men efter tunneln så bara stack han ut från banan! = disk

Tilda:
Agility:
5 fel i slalom annars hant jag med henne, hon hade bra med fart idag! men slalomet ödslade många sekunder! 11 plats av 39
Hopp:
som sagt en banan med fart och efter en sväng hant jag inte med henne och då var det 3 hinder på rad sen skulle man ta ett hinder till höger innan man tog det sista hindret på raden men jag var långt bakom henne så hon fortsatte rakt fram = disk
hon var extremt snabb och jag är väl inte i bästa springformen! Synd för annars gjorde hon ett hyfsat slalom!

Stort grattis till Roger med Assar som tog första plats i agilityloppet o en andra plats i hopp o där med 2 nya pinnar!

I söndags o veckans som gått har vi annars röjt på uppfarten o snyggat till vårt sneda staket för idag kommer det massa ton med singel som ska krattas ut på uppfarten, Lina o Benny kommer o hjälper oss så ska jag o Moa baka pizza, ganska skönt att vara gravid i sådana lägen ;)
Går inte att ladda in bilder idag?? Så det kanske kommer ikväll istället!
Imorgon e jag ledig efter att ha jobbat morgon nu i 4 dagar, så imon ska det sovas lääänge för sen e det jobb hela helgen!!

"nya" bilen är nu på plats hemma hos oss :)

img_0039 (MMS)

"nya" bilen är nu på plats hemma hos oss :)


Dagens shopping :)

img_0035 (MMS)

Dagens shopping :) Hur mycket kläder behöver man igentligen till en bebis? Hur många plagg i de olika storlekarna? Någon som har ett bra svar?? Vilken strl ska man ha mest av??


Ul i Lund

Du är på dag 151 av 280. (53,9%).

 
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 3 fulla dagar (v21+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 129 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.


Idag har vi varit på ett extra ultraljud vi fick åka in till lund och träffa en hjärtspecialist som har kollat mycket noga på lillemans hjärta idag, och allt såg mycket bra ut! Anledningen till att vi fick denna remissen är ju Moas hjärtfel som hon föddes med så doktorn i landskrona ville att de tittade lite extra noga och vi tackade ju inte nej till att få kika in i magen en extra gång!
En helt underbar känsla är när man kan känna hur han boxas med armar och sparkar med sina ben samtidigt som du ser det på skärmen helt underbart att känna o se samtidigt!
Häromkvällen fick johan känna några sparkar när han lekte akrobat där inne, när vi sedan gick o la oss så frågade johan mig om han sov, så sa jag ja det gör han nog för det blev lugnt, samtidigt så lägger han handen på magen och lilleman ger han några sparkar :) underbart!!

 bilderna är från ul i v.18+4
här kan ni se hela han från sidan man ser ryggraden tydligt!

 
detta fottot är taget uppifrån och huvudet är till höger och magen till vänster, här skrattar han på bilden!

Efter ul idag så lämnade jag av johan på hans jobb och kollade in hans föräldrars nya bil som kommit in, jätte fin. Vi ska köpa deras gamla som oxå är mycket fin!
Sen körde jag inom Nova och kunde inte åka hem utan detta!Under våran semester har vi varit runder o kollat in barnvagnar på olika ställen, vid ett tillfälle så hade de kampanj på babyskydd och vi passade på att köpa det då det var rätt färg och bra pris :) Lite tidigt men vi måste börja nånstans!!
Plockat pinne igen!!

Idag var det tävlinge i sjöbo, det öste verkligen ner när jag körde dit, funderade ett tag på att skita i det men jag tog istället med mig ordenligt med kläder och ett jätte paraply!

Theo
agility: en ganska rolig bana inga jätte svåra byten och allt flöt på förutom att det regnade och theo sprang sakta!
4 plats och 2.16 sek tidsfel, hade han sprungit på lite hade vi knipit en pinne!

hopp: rolig bana med några knepiga bakombyte/framförbyte men theo fixade hela banan galant till sista hindret då valde han att springa ut mot godislådan så det blev en vägran och lite tidsfel 12 plats

Tilda
agility: efter en böjd tunnel var det slalom och bakom slalomet stod a:et som tilda annars drar mot så jag valde att stoppa upp henne efter tunneln för att visa slalom så springer hon förbi första pinnen i slalom= 5 fel 7 plats

hopp: hade start i slutet och var ganska trött på vädret men jag gick en liten runda med henne innan men hon ville mest sitta i knäet hon blir lätt frusen när det är blött sen körde hon gärnet inne på banan, 3 sista hindret var slalom och hon gjorde för första gången ett snyggt slalom och tog en 2 plats och där med hennes andra pinne i hoppklass. framförbytena jag hade planerat att göra med henne hant jag inte med så det blev bakombyte istället på nått ställe :)


Jag har en tävling i ystad nästa vecka och sen oxie den 29 aug, vet inte hur länge jag orkar springa heller, för trots att magen inte är stor så känns det när man springer!

Nu blir det kvällsmat för husse o matte sen soffan, hundarna har tuggat grisöra här idag som liten belöning!!

Ikväll har vi glassprovning, har hunnit gö...

img_0033 (MMS)

Ikväll har vi glassprovning, har hunnit göra 7 olika  sorter! Mums!men först gick vi en timmesrunda med hundarna så nu kan vi frossa :)


V 20 + 3

Du är på dag 144 av 280. (51,4%).

 
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 3 fulla dagar (v20+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 136 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu har vi passerat halva tiden, bara 136 dagar kvar! Vi har under semester varit iväg och kollat barnvagnar och nu har vi bestämt oss för en Brio happy. Beställer väntar vi några veckor med! Kanske hinner det dyka upp nått bra erbjudande under tiden för det är inte billigt med vagn!
Förövrigt så mår jag fortfarande som en prinsessa och nu börjar det äntligen synas utanpå kläderna att där är en liten bebiskula!

V. 12 11+0   v. 20 19+4   v. 21 20+3


Ikväll lagar vi hemmagjord glass :)

img_0029 (MMS)

Ikväll lagar vi hemmagjord glass :)


Idag är vi hemma hos morfar o Nettan och ä...

img_0015 (MMS)

Idag är vi hemma hos morfar o Nettan och äter massa gott :)


cavalierpromenadDen 10 oktober kl 12.00
träffas vi på parkeringen (den på industriområdet) vid Bruces skog i Helsingborg!
Vi går en runda med hundarna samtidigt som vi har en tipspromenad, efter rundan så fikar vi med medtagen fikakorg vid hundhägnet och de hundar som vill leka med varandra kan få göra det!

Ser framemot en härlig höstdag med många cavalierer och deras hussar o mattar!
För anmälan och vägbeskrivning maila mig på christel_83@msn.com
Sprid gärna vidare till era cavaliervänner!


RSS 2.0