Tjejkväll i ösregn

 Bella & Tina


 Jenny, Elin o jag

  min mat   elins mat :)

Vi hade knappt hunnit äta upp sen öppnade himlen sig, vi satt på uterestaurang och åt som tur var hade de stora parasoll och gasolvärmare så vi slapp bli blöta och frysa!
Efter maten gick vi iväg och köpte varm oboy, sen var det dags att krypa ner i biosalongen och se SATC 2.
Filmen var riktigt bra tyckte jag! Minst lika bra som ettan om ni frågar mig, mycket rolig!

3 slagna har intagit soffan.

dsc00411 (MMS)

3 slagna har intagit soffan.


Söderåsen 20100530

Idag åkte vi till söderåsens bk för att tävla agility. Idag hade de bemannas anmälning för klass 1 och den var mellan 9 och kvart i 10. Halv 10 var vi där och anmälde oss, kl 12 började klass 1 large, lite lååång väntetid helt i onödan!

Theo agility klass 1. Ja ni ser ju filmen :) Theo missar uppfarten på a-hindret och balansen = disk




Tilda agilityklass 1 jag behöver nog inte skriva nått, skratta och njut när ni ser filmen!!


Hoppklasserna filmade vi ej, det regnade lite!
Theo: nått med fel med ett framförbyte och jag ser inte att han hoppat hindret så jag ber han göra det igen, resten bra!
Tilda: hon fick 5 fel i slalom hoppade ur innan sistan pinnen, när jag visste att vi hade 5 fel så tänkte jag att vi satsar på ett svårt bakombyte på nästsista hindret = tilda springer förbi målhindret och tar det från fel håll, annars mycket bra och snabbt lopp!

en riktig tjejkväll



Är vad vi ska ha ikväll!
Tina, Bella, Jenny, Elin och Jag ska först ut och äta på en restaurang i malmö, efter middagen beger vi oss till biosalongen för att se sex and the city 2 och självklart ska jag äta jätte mycket popcorn!!
Idag shoppade jag skor för att ha på mig ikväll om det inte öser ner och på lite fester i sommar!!


Vi trotsade regnet och har varit på min sista agilityträning och hundarna var superduktiga idag, vi tränade massa spring och slalom. Nu fick jag även lite tips på slalomträningen men det gick som sagt super bra idag så nu är vi taggade inför söndagen. Nu vet vi att dessa hundar funkar bra att springa med i regn även om vi hoppas på att slippa det!!

Ha en mysig fredag allihopa nu ska det tvättas och städas här hemma!!

Bruces skog

Idag körde vi till agilityträningen i hbg men det hade nog blivit missförstånd med tiden för instruktören var inte där. Vi tränade lite själva ett tag sedan körde vi bort till bruces skog som vi alltid kör efter träningen, idag var där väldigt lite folk i skogen och vi var läääänge i rastgården. Vi älskar rastgården den är helt underbar!
Matte har lite funderingar på att dra ihop ett gäng hundfolk och träffas och gå rundan i bruces och sen kanske ta en fika efteråt och låta oss vovvarna få busa på hagen tilsammans, hade inte det varit skoj??

  



  



 


Idag har husse och matte varit och handlat...

dsc00409 (MMS)

Idag har husse och matte varit och handlat. Vi fick en ny fotboll och lite godis. Godiset ska vi få om vi är duktiga på tävlingen på söndag. Men ett smakprov ska vi nog fjäska till oss ikväll :)


furminator


En rekomendation till alla hund och kattägare, skaffa en furminator!!
Jag har haft billiga kopior innan hemma och tyckt dessa var bra men igår köpte jag mig en äkta! Och herregud vilken skillnad!
Har kammat hundarna igår och idag och theos päls ser redan mycket bättre ut, han tycker inte det är jätte skoj så vi får ta lite varje dag men fin kommer han bli!
Dessa borste/kam ta bort all död päls som annars fäller av och de skadar inte de friska hårstråna!
vågar knappt tänka på hur det ser ut när jag kammar katterna med den!!

ny bikini

Igår köpte jag en ny bikini, man måste ha något nytt varje badsäsong och i år ska vi ju till lalandia!




Idag kommer elin, tina och ev. jenny hit så ska vi se sex and the city filmen nr 1, för på fredag är det bio nr 2 :)
Ska bli så skoj med en riktig tjejkväll. Vi ska ut o äta först Mums!!
Var och simmade hundarna i söndagskväll, tilda simmades mest lös hon börjar bli duktig på att hålla sig kvar utan att gå upp så fort hon fångat leksaken. Får hoppas regnet håller sig borta imorgon så vi kan gå på vår sista agilityträning. På söndags är det tävling i ljungbyhed och nästa helg är det i råå! Sen har vi ett uppehåll!

Nu är det lite frukost i magen innan jobbet väntar!

Bilder från Julia!

Tildas uppfödares dotter var på tävlingen igår och hon lyckades fånga mina vovvarna på bild, här kommer några av dem!




Tack julia!

Årets första tur i cabben. Allt luktar hel...

dsc00407 (MMS)

Årets första tur i cabben. Allt luktar helt underbart gott! Nu ska vi hem till leffe och sabina och grilla lite. Ha en trevlig lördagkväll!


Hässleholm 22 maj 2010

Idag var det tidig uppgång som gällde! Perfekt väder för agility sen när vi var klara kom solen fram och blev 20 grader, varmt!!
Idag kom pappao nettan och hejade på oss, pappa fick även äran att filma våra hopplopp, nu får ursäkta våra värdelösa slalom, ingen av mina hundar är duktiga på slalom på tävlingar men idag var det uselt!!


Här hittar ni theos lopp


Här hittar ni tildas lopp

Dagen började med att bilen strulade utanför åstorp så jag som hade tänkt vara framme vid halv 9 för att gå första banvandring 8.50 kom dit 8.55 slängde mig anfådd in på banan och theo hade startnr 11, han fattade itne riktigt vad som hände men gjorde ett bra lopp, tyvärr 5 fel i slalom och 5 fel på långhoppet då tassarna tog i på sista!
Tilda har gjort framsteg idag, 10 fel i agilityloppet i slalom på en vägrar då hon höll på att springa bort till A:et men jag hant hindra henne. Hon höll sig på banan :)

I hopp så diskade theo sig i slalom och tilda drog på sig 10 fel i slalom.

Slalomträning för hela slanten nu, men som sagt idag var det uselt!!
Tror att Julia fottade med sin kamera får hoppas hon fick någon fin bild på dem :)

   


agility

  

Idag har vi varit flitiga, nu ligger vi framför soffan och där är inget på tv :( Så jag slog på datan istället!

Har börjat bygga eget långhopp idag! Sen var jag inom rusta de har 25% på agilityhinderna så det blev en ny tunnel 5 m lång, lite större än den förra vi haft :) sen köpte jag ett set slalompinnar till och sen satte johan på krokar så jag fick 4 nya hinder istället vi har ju redan ett slalom. Men det blev billigare så här :)
Så nu innehar vi, 2 tunnlar, 1 säck, 1 däck, 1 långhopp, 1 slalom och 9 hinder, kan bli banor av det :)


Dagen började med storstädning sedan tog jag o vovvarna bilen till lund och jag byggde en banan och de fick testspringa men det var såå varmt så vi stannade inte så länge, tränade lite mer gunga och balans men sen fick det va! Eftersom vi var ensam i slutet så släppte jag vovvarna så de fick springa av sig ordentligt (planen är jätte stor) och då fick de tillbaka energin








Full fart agility så klart!!



Efter det så åkte vi till veterinären och vovvarna fick sin årliga vaccination. Hjärtan var utan anmärkning PUST!! Och de såg friska ut allmänt förutom att vet klagade lite på theos kroppsfett :( Får ta itu med det!

Sen tog vi en liten runda i landskrona, tilda försökte jaga alla ankor och gäss!
Sen när vi kom hem så kom johan även hem så pysslade vi i trädgården jag byggde ett långhopp och johan fixade lite på taket på huset!

Den nya tunneln blev populär!


Avslutar inlägget men en bild på min prinsessa

Dagens fynd! En ny agilitytunnel till oss....

dsc00403 (MMS)

Dagens fynd! En ny agilitytunnel till oss. Även katterna tyckte det var spännande. Sen var det ganska skönt att gömma sig från solen i den ungefär som att tälta.


Idag tränar vi lite agility man ska inte k...

dsc00402 (MMS)

Idag tränar vi lite agility man ska inte klaga på värmen men vi orkar inte mycket. I eftermiddag ska vi till veterinären och få spruta :(


Mums med äpple :)

dsc00401 (MMS)

Mums med äpple :)


Lund off 8 maj

Har inte bloggat på ett tag!
Men som sagt i lördags var vi iväg på tävling igen off i Lund.
Tilda var först ut i hoppbanan och mitt mål med henne var att hålla kvar henne på banan och det lyckades vi ju inte riktigt med, efter 4 hinder sprang hon iväg MEN hon kom tillbaka när jag kallade dock tog hon långhoppet från fel håll = disk, resten av loppet gjorde hon felfritt, jätte synd!
Theos tur i hopp, jätte fint lopp men efter slalom gjorde många framförbyten men det fixar jag aldrig med dem de är aldrig så säkra i slalom på tävlingar att jag vågar gå framför så jag satsade på ett bakombyte efter hindret som kom efter slalomet, lite dumt för theo fortsatte sen rakt fram mot en tunnel som stod perfekt = disk!

I agilityklassen så var slalomet på en låååång raktsträcka många som hade problem med att få in hunden i slalomet när man kommit upp i fart, så även vi. Tilda tvärbromsade sen vek hon tvärtav och sprang upp på balansen som stod längst med slalomet(många hundar gjorde så konstigt nog) resten av loppet helt ok för tilda = framsteg!
Theo var sist ut och jag tror han var trött + att hunden innan han kissade på banan så allt luktade väldigt gott och nosen gick högt i vädret, vi kämpade på men theo ville inte riktigt!

Så lördagen bjöd på 4 diskningar :( dock så var nog theos ena disk mitt fel för jag stod väldigt fel han såg ju inte mig alls bakom hindret. Tilda disk var ju lite bättre eftersom hon nu fullföljde sina banor :)
Hässleholm den 22 maj, får hoppas det bjuds på lite varmare väder då!


Oh vet ni vad vi gjorde igår, bokade biljetter till Sex and the city 2 den 28 maj :) så jäkla skoj, jag jenny, elin, tina o bella först ska vi ut o äta tillsammans alla i höga klackar :)

bilder från tävlingen

Var en fotograf på plats på tävlingen och fottade massa. tilda o theo lyckades komma med på bild :)
de 2 nedersta har catrin tagit. Idag är det tävling igen, inget toppenväder direkt regnet öser ner :( sen mår nog inte theo så bra han väckte mig imorse och ville ut o käka gräs så han mår nog lite illa, hoppas det släpper nu när han fått frukost!



inoff lund

Igår var det dags för inoff tävling i Lund på lördag är det off. Catrin och siri var oxå med och tävlade idag och de var jätte duktiga!
får se om catrin lyckades ta någon bild på mig så lägger jag upp den här sen.

Iallfall tilda var först ut av mina i agilityklassen. hopp, tunnel, hopp, hopp, hopp sen var det tänkt balans med tilda tog a-hindret (sällan) resten av banan gick jätte fint!
Theo lyckades hoppa av kontaktfälten på balansen och det störde mig resten av banan för jag såg inte det sen fick han 5 fel till i slalom. 4 plats av 12st.

i hoppklassen så var tilda först ut igen däck, hopp, tunnel, hopp, tunnel sen var det tänkt ett långhopp men tilda sprang till målet och tittade på sin leksak.
Theo klarade banan finfint, han var riktigt taggad och på ett ställe i banan var det massvis med framförbyte bland hopphinderna och theo han skällde så taggad han var lyckades dock med 5 fel i slalom här men båda loppen kom theo under referenstiden vilket är ovanligt för honom vi fick en 3 plats av 13 startande :)


på lördag ska nog tildas leksak ligga kvar i väskan tills hon hoppat klart helt jag får helt enkelt tagga upp henne innan med hjälp av mig själv :) får se om det hjälper!


På prisbordet valde jag bajspåsar och en ny filt till theo sen fick han även ett paket godis och rosett :)




Förövrigt så var det theos födelsedag igår hela 4 år gammal är han nu!
grattis mina "lilla" prins!!!

På väg hem! Idag har vi varit och simmat. ...

dsc00391 (MMS)

På väg hem! Idag har vi varit och simmat. Tilda har somnat men jag och roffe tittar på utsikten från bilrutan. Matte har bara sovit idag hon mår inte så bra men vi fick motionera nu ikväll istället.


7

(Bild lånad av tinas blogg)


Igår hade jag och johan 7 års dag. Tänk 7 år, det är rätt lång tid tillsammans. Underbar tid!
Vi gjorde inget speciellt, vädret var underbart så vi började förmiddagen med att ta med hundarna och så körde vi till söderåsen och till kopparhatten. Gick en runda som tog oss 1 1/2 timme ungefär, det var supermysigt, mycket backar både upp o ner och sen var vi trötta allihopa :)

När vi kom hem igen så storstädade vi terrassen med högtryckstvätten så nu ska den bara oljas, även det vita staketet blev vitt så vi kanske slipper måla det i år :) Sen körde vi till dösjebro och blev bjudna på glass. Sen blev det film i källaren.



Hjälper husse idag. Står på andra sidan st...

dsc00390 (MMS)

Hjälper husse idag. Står på andra sidan staketet när han tvättar med högtryckstvätten :)


RSS 2.0