sjöarna

Körde till järavallen idag med vovvarna, härligt väder idag att promenera i, vi gick över till sjöarna och då blev vovvarna glada, tilda simmade o simmade, theo går mest o lullar i vattenbrynet, fick tillslut koppla tilda för hon vägra gå upp :)




Hittade stooora kaninhålor





Gomiddag

Var ett tag sedan jag uppdaterade nu! Har inte hänt så mycket på sistone. idag är jag ledig och det är storstädning och tvättning som står på schemat, underbart väder idag så jag funderade på att köra till järavallen och gå en långrunda med hundarna, kanske gå till sjöarna och se om de vill bada (eller det vet jag att de vill)

Var på lunds bk i måndags och tränade med vovvarna tillsammans med catrin o hennes hundar, det var skoj med lite sällskap, blir lätt omotiverad annars. Hoppas vi kan fortsätta med det. Vi har bara 2 gånger kvar på kursen hos gill sen är det egenträning som gäller!
Tävlingar framöver:
6maj Lund inoff
8maj Lund
22 maj hässleholm
30maj söderåsens
5 juni råå

sen är det lite sommaruppehåll och det är ju lite skönt, blir så mycket om helgerna när man jobbar varannan helg vill ju hinna umgås med sambon min med :)

Ska gå ut o plantera mina gurkplantor i växthuset nu så får vi hoppas på lite gurkar i sommar. Jordgubbslandet rensade jag och gjorde vid i helgen sen fick jag 2 plantor hallon av sabina som jag hoppas jag kan få någon hallon i år :)
Morötterna är oxå sådda men inte något har kommit upp ännu!

Tråkigt inlägg utan bilder men det kanske kommer ikväll!!

Hej!


Brunch hemma hos tina innan det är dags fö...

dsc00385 (MMS)

Brunch hemma hos tina innan det är dags för spa :)


Full fart på cykeln idag :)

dsc00384 (MMS)

Full fart på cykeln idag :)


Hitta något spännande på promenaden idag. ...

dsc00382 (MMS)

Hitta något spännande på promenaden idag. Jag grävde och grävde men inget fann jag!


Upphittad katt söker kärleksfullt hem. Vet...

dsc00376 (MMS)

Upphittad katt söker kärleksfullt hem. Vet ni någon som kan tänka sig ta hand om denna katt hör av er till mig.


Blev en runda till landskrona idag. Har fö...

dsc00373 (MMS)

Blev en runda till landskrona idag. Har försökt fånga alla fåglar i staden och badat i vallgraven!underbart väder!


lyxigt



Relaxpaket - lyx

Ansiktsbehandling, massage och varma karbad är tre av ingredienserna i detta paket.
Lyxpaketet erbjuder en optimal upplevelse med välgörande behandlingar och avslappnande atmosfär.

Detta ingår:
- tillgång till bubbelpool/ångbastu/
  arombastu
- halvkroppsmassage
- ansiktsbehandling; ansiktsmask och/
  eller ansiktsmassage
- fruktfat och dryck


Nästa lördag ska jag tina o bella på spa! Så härligt det ska bli! Längtar redan!!


kamphunden tilda

Idag har vi varit på agilityträning, fick till riktigt snygga bakombyten idag, träningen ger sig ibland. Sen har vi kommit fram till att godisbelöninge kan vi skippa helt tilda är mycket mer arbetsvillig och mycket snabbare om det kommer fram en leksak emellanåt!!Hon älskar att kampa, fick idag henne att gå fint på gungan hon har hatade den i år annars men inte när det väntas kamp på kontaktfälten :)

efter träningen körde vi till bruces som vanligt, sååå härligt väder idag försökte ta lite fina fotto på mina vovvar!


Theo ser förjäklig ut i pälsen så han fick bara en bild idag :) Fällning och massa fula virvlar, buspojken!!

En sjunde plats!

Fakta: Hundar i topp

De 20 mest populära raserna i Svenska kennelklubben:

 

Placering Ras Antal registrerade 2008 Skillnad i procent jämfört med 2007
1 Schäfer 2 616 –8,7
2 Labrador retriever 2 328 –6,3
3 Golden retriever 2 168 –17,4
4 Jämthund 1 635 –5,0
5 Rottweiler 1 502 19,6
6 Cocker spaniel 1 422 12,6
7 Cavalier king charles spaniel 1 165 –6,0
8 Chihuahua, korthårig 1 139 29,3
9 Chihuahua, långhårig 1 081 23,1
10 Jack russell terrier 1 080 1,2
11 Shetland sheepdog 1 035 2,8
12 Flatcoated retriever 1 027 –8,3
13 Chinese crested dog 915 –3,3
14 Tax, strävhårig normalstor 832 –13,0
15 Border collie 789 7,1
16 Engelsk springer spaniel 780 –3,3
17 Pudel, dvärg 716 3,0
18 Borderterrier 675 8,9
19 Dansk–svensk gårdshund 650 3,7
20 Berner sennenhund 643 11,4

 

Källa: Svenska Kennelklubben (TT)



Rejäla ökningar på chihuahuan, kul att det iallfall syns med på denna listan för det betyder att dem är renrasiga och har stamtavla.
Typ varannan hund vi har inne i butiken är "chihuahua" eller pitbull/amstaff.  Skulle inte vilja veta antalet av amstaff blandningar eller chihuahuablandningar för det för alldeles för många enligt mig!


Dagens uppgift avklarad!gå till brevlådan ...

dsc00372 (MMS)

Dagens uppgift avklarad!gå till brevlådan och posta filmerna!


Tilda åker cabbe med wilma!


snabbresume

av helgen!

I lördags var det inoff agilitytävling på östra ljungbys naturbruksgymnasium, jätte bra plan och solen sken dock blåste det ganska bra till theos förtjusning! Hade dock kvar honom på banorna hela tiden men han var sååå långsam! Tilda däremot var ju snabb men i agilityklassen tog hon balansen vid fel tidpunkt i hoppklassen fick hon frispel och sprang av banan, då blev jag faktiskt sur på henne och tog henne under armen och gick ur banan! Hon måste lära sig att det är ingen lek inne på banan utan allvar.
 på kvällen var vi på kalas hos min stora syster och hennes son!

Igår bar det iväg mot tippen en runda(såååå tråkigt tycker jag) sen åkte vi till skåne plantor och köpte lite thujor(stavas det så) en hängvide och några småblommor! Sen var det hem o hämta hundar och iväg till dösjebro för kalas för johans mormor. Helt slut igårkväll satte vi på en wallanderfilm och kröp ner i källaren!!

idag storstädar jag sååå skitigt här hemma har dörrarna öppna och det är så härligt med frisk luft, dags att hänga upp tvätten nu!

Hej svej!!

Gå in på Wilmas blogg och kollade vad wilma o tilda hade för sig igår

Dags för 3dfilm!

dsc00371 (MMS)

Dags för 3dfilm!


Nu är det fredagsmys! På me...

dsc00367 (MMS)

Nu är det fredagsmys! På meny står det strupe :)


fästingar



Dessa små äckliga helt värdelösa djur är nu komna, har redan plockat 3, två på theo o en på sessan. Theo får såna sår och bölder efter sina så det ser äckligt ut.
Katterna ger jag frontline och de verkar tåla det bra och får sällan fästingar. Vill inte sätta frontline på hundarna för att det försvinner när de badar och man kan inte sätta på det oftare för det
I år testar vi nått nytt tic-clip. Är en bricka man fäster i halsbandet som ger bioenergi som skapar ett fält runt djuret så att fästingar inte kan lokalisera dem. Vi får väl se. Theo testar det och funkar det på honom ska tilda oxå få ett. Theo verkar få mer än tilda därför får han testa först!

idag var vi o simmade på helsingborgs djursjukhus igen var mer än 3 veckor sedan, så vovvarna blev glada när vi stannade på parkeringen!


På lördags ska vi till Klippan och tävla på en inoff är faktiskt ganska många anmälda mellan 30-40 i varje klass. Sedan ska vi på kalas på kvällen min syster och hennes son fyller år. Sen är det tippen på söndag!!

Aktiv dag

 

Idag har vi hunnit med en hel del! Började med sovmorgon gick inte upp fråns strax innan 10 det behövde vi(jag) Sedan tvättade vi lite och dammsög hela huset sen var det dags att åka på agilitykurs, idag var det storm så theo fick stanna i bilen så det var bara tilda som tränade idag!

Efter träningen körde jag till bruces skog och gick hela rundan där sen avslutade vi med rastgården! Idag var där redan en springer spaniel och en golden de var bara 8 mån resp 1 år gamla så jag släppte in theo o tilda. Theo brydde sig inte han jagade bara alla löv men tilda tyckte dem var jätte läskiga, de var ju stoooora men snälla!



När vi sedan kom hem lagade vi middag sen åkte jag o johan till bauhaus o handlade gräs, gödning, blomjord, täckbark m.m. När vi sedan kom hem planterade jag lite blommor i mina nya krukor!!

Nu är det tv och mys som gäller!!

Hej hej

E man stor måste man vara snäll


Får man smaka??



 Undrar Tilda!!



Klart du får säger Tindra! Tilda tar sig en slurk tillsammans med alla tindras fina valpar!
I sommar är det 2 år sedan dessa var på besök hos oss. Tilda blev först skit rädd när först tindra kom in i trädgården och sen efter följde det massor av busiga valpar. Men det tog inte lång tid innan de busade med varandra och tilda fick vara med i matpausen! Så gulligt!
Så mysigt med valpar, sitter o kollar igenom gamla bilder och alla fotto från när hundarna var små får en att smälta!!

Årets första joggingrunda avklarad!

dsc00362 (MMS)

Årets första joggingrunda avklarad!


Dansbandsgalan igår var riktigt rolig :) t...

dsc00358 (MMS)

Dansbandsgalan igår var riktigt rolig :) tack alla.


Testar att blogga från mobilen.

Testar att blogga från mobilen.


Vi vann

Världens galnaste hund tävlingen, inget agilitytävlingen! Haha!

Så här mörkt var det ute när vi körde till Skurup
05:15 ringde väckarklockan!


Trött och förväntansfull jag hade ingen aning om vad jag hade att vänta mig :)

Bana 1(agility) Bana 2(Hopp)

Jaha och nu vill ni väl veta hur det gick!
Tilda
Hopp klass 1: Disk hon sprang överallt där hon inte skulle springa, hon hade jätte skoj (kommentar från Sussanna - hon var snabb iallfall :)
Agility klass 1: här hittade jag inte korgen att lägga belöningen i så eftersom jag var först ut så la jag den på gräsmattan efter målet, så efter typ 5 hindret sprang tilda till bollen och skulle leka, lite lättare att hantera henne i denna banan men fortfarande alldeles för mycket bus!

Theo
Hopp klass 1: Han var lite svår att få kontakt med sprang lite omvägar för att kolla på alla andra och hittade även en domare mitt på banan. 10 fel och lite tidsfel
Agility klass 1: fortfarande lite svårkontaktad men han fixade slalomet, 5 fel för att han sprang runt en tunnel och tog en omväg sen lite tidsfel.

Hur ska jag få theo mer fokuserad? jag vet att han är inne i en lite tråkig period och det gäller ju allt, får hoppas det släpper snart.
ur ska jag tygla tildas energi o glädje? idag hadejag som sagt boll med rep som belöning kanske blev det för mycket, brukar använda godis!


RSS 2.0