Box

Hur kul är det inte att få maten serverad i en boxerboll




Tilda har dock inte riktigt fattat den ännu, hon springer hellre bort och äter det som trillat ner från theos!!

sommarfrisyr

Idag fick Theo sommarfrisyr, klippmaskinen åkte fram imorse och allt detta klippte jag av



Nått som jag aldrig klipper av är öronen och tassarna det är alldeles för fint! Brösthåret fick han oxå behålla, det lilla han har ;)


Så benen, rumpan och magen e borta!!

De fick leka med sina aktiveringsufon idag, Theo fick en stor sådan av Bella när ha fyllde år så nu har de varsin!


Sista agilitykursen för Tilda ikväll, Theo ska få följa med som hejarklack för sen ska vi hem till mamma och busa lite med Roffi!!



Många har förresten undrat varför jag lät vovvarna bära klövjeväskor, Allmänt bara för en lite annorlunda träning, vi ska inte ut och vandra men skulle vi få för oss det så är de iallfall vana vid väska.

Kattys bebis

Tog lite fotto på kattys bebis som nu är 5 dagar gammal. Den växer och mår bra, har fått mycket mer päls och den syns att ögonen snart ska öppnas!


3 dagar gammal




Dessa är tagna idag

5 dagar gammal







Osså marsvinen som fyller 2 veckor imorgon


Viktor


Tina


Ikväll gick vi en liten runda med vovvarna och de fick ha sina klövjeväskor på sig, theo fick lite tyngd medans tilda fick bara vänja sig vid väskan eller där låg bajspåsar i hennes väska!! Gick fin fint!

Tävlingsdebut

Igår kom Bella sen åkte vi och vovvarna till Lunds bk för att Theo o jag skulle göra vår debut i agilitytävling, Vi var amälda till en agilityklass och en hoppklass.
Först var det anmälning och mätning, domaren mätte theo 3 gånger innan han sa att Theo blev en mediumhund.
Startnr 2 fick vi och magen pirrade, det blåste en del och theo älskar blåst därför var jag lite orolig att han skulle sticka o leka i blåsten.
Iallfall så gav vi oss ut på banan, först var det agilityklass 1



Loppet gick bra, tyckte han hade bra fart och han hoppade det han skulle, dock så rev han ett hinder o vi fick 2 vägran på slalom!

Sen var det dags för hoppklass 1





Här var det lite mera byte så jag hade endel att fundera på, när det var vår tur så kände jag att theo var lite okoncentrerad och ja jag hade rätt!
Satte honom på plats och sen sa jag varsågod duktig som han e så hoppade han sen sprang jag vidare åt rätt håll o han sprang åt andra hållet, fick tillbaka honom och hoppade några hinder och tunnlar till det var dags för en tunnel till innan den tog han ett varv ut i publiken me kom sen tillbaka och tog tunneln och ett hinder sen fick han syn på vad han hade letat efter och sprang jätte snabbt fram till.......




Tilda o Bella!
Vi hade satt ner Tilda i buren för att hon inte skulle distrahera honom och så händer detta!!

Så det blev diskning för hund utom förarens kontroll :)

Haha!!

Jaja sen var det prisutdelning efter alla klasser! Och kan ni gissa.......Theo kom på en 3 plats i agilityklassen :)
Vi fick stå på pallen och ta emot vår fina fina rosett :)
Min duktiga Theo :)
8 anmälda i mediumklassen 5 diskade och vi på en 3 plats :)



Stolt Theo!!



Tack Bella för att du följde med och stöttade mig o Theo!!


Så nu ska vi leta upp fler mindre tävlingar, helst inoff så det inte är så jätte många anmälda!
Har ni några tips?


Bebis nr 1

Är kommen 07.50 vaknade vi av att Kattys bebis skrek. Jätte söt och ser fin ut, Katty tvättar och har sig hela tiden och bebis försöker hitta spene, hoppas det iallfall kommer 1 bebis till!



Bilden är tagen med mycket zoom och ingen blixt men ni ser iallfall bebis :)






Uppdatering, 13.20 Båda två mår bra!!






Uppdatering: Klockan är nu 23.01 och Katty och hennes bebis mår bra, Blev bara en bebis!

När kommer dem?

Så här ligger Katty just nu, lite på sne rygg och spinner högt gör hon och trampar med fötterna, hon ser ut att ligga o mysa! Helst vill hon att jag sitter bredvid så det gör jag nu! Annars bara springer hon efter mig och skriker!
Gick hem tidigare från jobb idag fick av Monika så snällt, kändes ej bra att lämna Katty imorse, imorgon e jag ledig så vi får hoppas de tittar ut innan torsdag!
Ska iväg till djursjukhuset i helsingborg ikväll, har blivit inbjuden till en informationkvälls tror jag det var så det får man inte missa, då får Johan passa Katty :)





Så här tjurig kan man se ut om man får sitta på andra sidan gallret om matte :)


Bebbar på väg......



Nu e Kattys bebisar nog snart här, igårkväll hittade jag henne i lilla sovrummet där låg hon och sov i hundburen. Sen efter det så springer hon efter mig hela tiden och skriker, bäst trivs hon om jag sitter bredvid hundburen så hon kan sova där inne. Hela natten sov hon i sängen gärna under täcket, vilket hon aldrig gör.
Hela morgon är det konstant slickande och gnällig e hon. Hoppas nu allt går bra med Katty och hennes bebisar!


Hässleholmsutställning

Idag begav jag och tilda tillsammans med sabina till Hässleholm för utställning!
Juniorklass med 18 anmälda tikar!

Vår kritik:
Feminimt huvud, bra öron ögon och bett. Kunde vara mer utfyllt nosparti. Bra hals och skuldra. Tillräcklig kropp med något för långt ländparti. Bra ben och vinklar, rör sig tätt bak, Ok fram, sen står det som jag tyder vägvinnande? Vad det nu betyder?

En 1 i Kv blev det :) Och det var mitt mål för dagen sen oplacerad.















Alla som fick ettor!



Systrarna Nanzie(halv) och Molly(hel)






Tilda med sin mamma Liza!



Köpte varsitt XXL öra till mina vovvar :)



Theo blev glá när vi kom hem :) Undra varför?




Tack Sabina för att du ville följa med och göra mig lite sällskap! Sen tack till Tildas uppfödare Anki för trevligt sällskap och att vi fick plats i ert tält :)

Theos runda

        


Agilitykurs

Idag var det åter dags för en av tildas kurser denna gången fick jag tillåtelse att ta med Theo för att få testa köra hela banor med honom :) inför tävlingen!

Började med Tilda! Tina var med och hade kameran i högsta hugg!
        


Nu e bebisarna här!!





Idag kom tummelisas bebisar!
Stor fina, 2 stycken!!

Tummelisarapport

Snart borde bebisarna titta ut, tog denna bilden häromdagen och idag ser hon ut att spricka!



Man känner och ser bebisarna tydligt!
Fick även känt Kattys bebisar igår tror jag en liten liten puff.

Äntligen



Nu är äntligen Moster Tina hos oss! Hon ska vara här idag med oss när matte jobbar + imorgon men då e matte ledig!!


PM

Idag fick jag PM:et inför Theos första agilitytävling, nu pirrar det ännu mera i magen!
Har anmält honom till Medium klassen för han e ju som sagt ganska stor! Där var 8 ekipage anmälda i medium men 18 i small-klassen. Vi ska mäta honom där så får vi e vilken klass han hamnar i!


Var även på tildas agilitykurs idag och de andra hunden har skadat klon så hon kommer inte mer så idag sa Gill till mig att jag kan ta med theo de andra gångerna så ka tilda få pausa lite så får jag springa bana med honom :)
Idag var tilda jätte förtjust i gungan ville absolut inte gå av den. har nog tränat kontaktfält för mycket hade jätte svårt att få henne därifrån :) Sen ville hon ABSOLUT inte springa tunnlar idag men platt tunnel gick bra??? Knepiga tonårsfasoner :)


18 tikar





Hässleholmsutställningen nästa helg, där är 18 juniortikar anmälda och sammanlagt 98 cavalierer. Börjar bli lite väl många nu!
Vi vill såååå gärna ha en etta denna gången!
Blir tidigt uppgång vi är nästan först i ringen!!

Tårtdax

Fyller man år ska man så klart få äta tårta!!


Här väntar vi på att matte ska säga varsågo!!

 

Myysss

Tildas löp slutade förra veckan och det verkar vara samma resultat efter detta löpet som efter första, otroligt kelen och vill bara ligga i mattes knä hela tiden, sitter inte matte stilla så nöjer hon sig med att åka runder på armen :)
Goa tösen!!

Svårt att fotta själva!


Alla djuren är inne idag inget vidare väder!
Vi myser mest, ska städa lite nu!


Bara Katty som saknas på bilden, hon ligger så klart i badrumsvasken :)




 

När vi var ute innan så upptäckte jag att dammen var nästan tom på vatten, då har munstycket på fontänden hoppat av och en stor stråle har förmodligen pumpat ut allt vattnet ur dammen! lite kvar på botten tur för fiskarna!!



Idag e ingen vanlig dag....

Idag är det Theos födelsedag!!
Hurra Hurra Hurra!!

Idag fyller min lilla bebis 3 år!!




regnig tisdag!

Faktiskt skönt med lite regn nu det behövs!



Idag regnar det lite smått, vi har sovit läääänge idag och se gödade vi gräsmattan! Frukosten fick vi i varsin boll, de är roliga!



Lite bilder från 1 maj då det var sååå fint väder!
  






Sen till slut en bild på Katty idag, det är nu 2 veckor kvar!


Hos veterinären

Idag hade jag bokat tid för Tilda & Sessans årliga vaccination. Kl 17.20 skulle vi vara hos veterinären idag kunde johan följa med. Sessa blir såååå åksjuk och hon lyckades spy ner halva bilen, varför inte spy inne i buren?? Nopp hon satte sig med munnen genom gallret sen kom en stråle med mat! Urk!!

Inne hos vet. var hon duktig som vanlig och där var inget att påpeka 3.9kg väger hon så rundare har hon blivit, är väl kattys foder nu som gör att de lägger på sig lite! Syns på gustav med!
Sen var det dags för tildas vaccin, 8.2kg vägde hon och hon sa inte ett knyst när hon fick sprutan. Först är vi kom in i rummet satte jag henne på bordet efter ca 30sek. la hon sig ner på bordet cool lugn dam :)
Goa Tildis. Se kollade veterinär Ursula igenom henne o kände på henne och hon tyckte hon var väldigt snäll man får göra vad som helst med henne. Allt såg och lät bra på henne med :)

Diskuterade lite ang. kastrering med henne med, hade en diskution med min agilityinstruktör igår med.



Ikväll tog jag mig tid att snabbt bara träna lite agility med dem båda i trädgården. Satte upp 3 hinder på rad och körde sedan att de ska hoppa över medan jag springer bredvid och sedan att de skulle springa imellan, svårt att förklara men bra gick det! Theo blev så glá att han grymtade så när han sprang tog väl i mycket :) Hihi!!
Ska se om jag kan komma iväg på onsdag och träna lite balans, gunga och A-hinder! Är ju inget man har i trädgården direkt :)

Träning

Idag åkte jag direkt hem o hämta Tilda efter jobb o sen vidare till Helsingborg för tildas agilityträning, vi var ensamma idag den andra tjejen kunde inte idag så det var lyx blev dock inte mycket pauser :)
Vi hant med mycket och Tilda var duktig, Gill sa att hon ska vara ute o tävla när hon e 18 månader :)
Vi gick igenom gungan, bakombyten, slalomingångar m.m.

Det börjar närma sig Theos första tävling nu och bara jag tänker på det får jag ont i magen av nervositet!
På onsdag fyller lillgubben 3 år :) Herregud vad tiden går!

Annars händer inte så mycket vi väntar på att Tummelisas bebisar ska titta ut och även Kattys om 2 veckor. Katty har fått hängtuttar nu och de börjar bli tunga, magen blir rundare men hon e inte jätte stor.



RSS 2.0