ZBH

Igårkväll var det inredningsparty hos tina.
Åse från Zelected by house visade massvis med fina saker.
Jag köpte mig 2 jätte fina ljuslyktor i svart smide som jag tänkte vi skulle ha hängade från taket i vårt nya badrum kommer bli jätte mysigt!

Förövrigt så börjades klinkern på golvet läggas imorse så nu börjar det likna ett badrum,
han är såååå duktig min man!


Fredagsaktiviteter

Idag tog vi bilen till lund för att kolla in bk nya träningsplan, jätte stor o fint hade de fått det! Men där var folk och tränade agility så vi gick en runda istället, sen körde jag inom rusta och handlade lite smått! När vi sedan kom hem så tvättade jag bilen :) hoppas Johan blir glad och överaskad när han kommer hem :)
Sen tränade vi lite agility i trädgården jag var trött och blöt och hundarna var kalla så det blev en snabb runda, lite sega var dem idag!



Tilda har blivit lite svårtstartad man får säga till henne flera gånger!



garderobsstädning

Idag städade jag garderoben och då pratar jag ju inte om min :) utan vovvarnas!
Detta fick stanna



Varsin väst, overall, täcke och regntäcke!

Sen hittade jag varsin fin t-shirt



Så fina de blev!
 tänkte köra en sväng till bk o träna lite, härligt väder ute idag!
om det är någon som orkar följa med




Ikväll är det inredningsparty hos tina som gäller!



Rosa




Nu ska jag krypa ner i soffan framför brasan och mumsa en muffins och se rosa bandet galan, får hoppas Tina vinkar till oss, hon är där ikväll!!


trött trött och ännu tröttare

De senaste dagarna har jag varit jätte trött o slö. Igår började jag känna mig lite förkyld och det är samma idag, huvudet är tungt och jag svettas eller fryser emellanåt. Sen är jag extremt trött.
Idag var jag inne några extrar timmar på jobbet, vi ska inventera imon så allt ska vara i ordning, när jag kom hem städade jag lite och cyklade en runda med hundarna sen gick vi in i gästsängen och sov 2 timmar jag vovvarna och katty!! Jag brukar aldrig kunna somna på dagarna annars!
Får hoppas jag mår bättre imon och att det inte bryter ut i någon influensa verkligen inte rätt tid att bli sjuk nu, fast det är det väl aldrig!

Johan o johan har jobbat i badrummet hela dagen, fixat nytt tak och förberett spottarna som sen ska in, sen har de fuktspärrat så nu e hela badrummet grönt igen :)

 drömmer mig bort........

KlantKikki

Betalde alla räkningar i helgen så det skulle dras som igår och ja det gjorde dem ju. dock så hade jag råkade missa att jag har satt dit en extra siffra på räkningen fån radiotjänst så istället för att betala 519.- så betalde vi 5193.- :( i tv-avgift, Sååååå mycket kollar vi inte på tv.
Får ringa dem imorgon direkt, vill ju gärna ha tillbaka pengarna fort på fredag dras ju lånen....

KlantKikki!!

Ikväll åker vi hem till Markus o Wilma och ska bjuda dem på muffins, toaletten står för tillfället ute i trådgården då det blev flytspaklat i badrummet idag och det står på tork och jag börjar bli kissnödig!!

ansiktsproblem

Har fått lite problem med min hy och ska därför prova en ny serie rengöringsprodukter!

Köpte hem LdB serie med cleansing foam, skin tonic och en ansiktscreme!

 

Vad använder ni för att tvätta ansiktet? vanlig tvål??

Ytterligare lite muffins

Jag har ju inget att göra idag, Johan är och jobbar inne badrummet så jag får ju fortsätta baka lite!

Blev bananmuffins med vit choklad
Chokladmuffins med vit och mörk choklad
Chokladmuffins med mini marshmellows



Ska bli spännande att smaka de med marshmellows i :)
Nu har vi nått att bjuda på om folk vågar sig hem till oss, trots vår "fräscha" toalett, nu luktar det inte så surt längre från avloppet, eller så har vi vant oss :)

Chokladbananmuffins



2 ägg                                                                  200 grader 10-15 minuter
2 dl socker                                                           Blir ca 9 stora muffins
1/2 tsk balpulver
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 nypa salt
100g. smält smör
1 banan
Några rutor valfritt choklad

1. Vispa ägg och socker poröst
2. blanda alla torra ingredienser
3. rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten
4. häll i smöret
5. lägg ner bananen och vispa tills det blir klumpfritt
6. riv ner chokladen
7. klicka ut smeten i muffinsformar
8. In i ugnen

MUMS!!
 


ZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz



Inatt sov vi nästan 11 timmar :)
Oj oj oj!!
Skönt!!



Idag blir det lite inomhusaktivering, regnar idag igen!! Har tagit fram vår favoritbok

Hundlekar

Får se om vi hittar något roligt trick vi kan börja träna på! Matte tänkte även ev. hinna med att baka nått för vi får kanske besök framemot kvällen. Husse är och jobbar i badrummet och sen i eftermiddag ska vi till malmö och lämna tillbaka en sak och köpa lite andra saker till badrummet!!


Vår kisar!!

Nu på kvällarna när det är kallt ute och vi eldar inne kommer katterna fram de tycker om när det blir varmt o gott inne.

Katty är extra kelen nu med löpet på g.

Katty strax över 2 år. Vi tog hand om henne för 1 år sedan. Ska nu para henne för andra gången och hoppas på lika fina och mysiga kattungar denna gången!






Goa Gustav!!
Snygg herre på 4 1/2 år, vår första gemensamma katt!



Sessan
charmig 3 åring som vi tog hand om, vi hade redan 2 katter men vi tog oss an henne ändå, trångt blev det i lägenheten, hon trivs verkligen som en utekatt om dagarna!



Osså vår Casper som är i katthimlen, skulle blivit 3 i dec men dog tyvärr i nov förra året, Han är otroligt saknad!!



Nu e det dags för fredagsmys

 


Kvällens middag Mumsig sallad, lövbiff, steka champinjoner beanaisås och klyftpotatis med morötter och palsternacka!
Obs, jag åt inte upp all såsen råkade ta "lite" för mycket! Hihi!!




Lönefredag

Mmm idag e det lönefredag och som tur så hade vi "lite" räkningar denna månaden då jag fick urusel lön :( Tur det för det är ju nu man måste börja jaga julklappar, är ju så himla många man måste köpa till nu, släkten blir ju inte mindre direkt, kanske man ska börja begränsa julklappsköpen är ju faktiskt mycket pengar man lägger ut....

Idag är det jobb och from nästa vecka som blir jag av med mina torsdagkvällar ska börja jobba morgon då med så det blir bara måndagkvällar för mig och 1 fredagkväll i månaden framöver, skönt för att jag kommer vara hemma mer med johan, tråkigt för det blir ju mindre ob-timmar ..... + att vovvarna får längre dagar att vara ensamma hemma på.

Igår var vi hos Bella på frukost och jag fick ju passa på att låna duschen.
I badrummet så är all el omdragen och det är nyreglat i hela rummet, snart kommer det lite väggar så det ser ut som ett rum igen inte som en arbetsplats, tur man inte är en sån som sitter på toa länge :) väldigt tråkigt där inne.

Liten Albert


Större Albert




Katty har nog börjat löpa lite nu, var väldigt kelen inatt kokm skrikandes mitt i natten och skulle kela, in under täcket sen upp på täcket hon fick inte nog, så det blir kanske parning i helgen, räknade då ut att bebisarna kommer i mellandagarna!Ska bli mysigt med lite bebisar här hemma igen, och massa buskattbebisar!

Nu är det lite frukost i magen innan jobbet väntar!

Hoppas alla får en bra fredag, är ju alltid nått speciellt med lönedagar, eller??


Utflykt

Idag skulle jag åka in till La och handla lite mat så jag tog vovvarna med så fick vi vår promenad där inne.
V i gick hela  idag, härligt höstväder förutom blåsten som var kall!!

Första gången vi gick förbi rasthagen så var där en tant med sin hund och en kille med sin så vi gick rundan först, tänkte de har väl gått till vi är tillbaka, nopp det hade dem inte.
Så vi satte oss på bänken utanför och väntade, de var i andra sidan så man såg inte dem!

 

Sen efter ett bra tag kom de tillbaka och sa att vi fick lov att komma in i hagen med, men det ville jag inte då det var 1 jack russel och 2 stora hundar där inne. Tilda tycker inte om stora hundar hon e rädd för dem. Trodde de kanske skulle gå ut ur hagen eftersom jag satt o väntade, men nej där stod de och snackade i typ 10min.
När sen killen med sin jack russel gick ut så sa jag till theo o tilda att sitta o stanna, det gjorde dem men han släppte fram sin hund till mina och jag läste av theo kanske snabbt att detgillade inte han så jag försökte få kontakt med theo och då gör han ett utfall mot hunden, tog tag i honom och resten mig och gick en bit iväg. Då följer killen efter mig för hans hund vill ju hälsa på tilda. Jag säger då att min handhund försvarar sin tik så det funkar inte så bra, samtidigt som jag backar ytterligare och ber theo sitta o stanna, ännu en gång låter han sin hund gå fram till tilda och theo blir skitsur. Varför fattar han inte att jag inte ville att hans hund skulle få hälsa??

Sen blir det äntligen vår tur i hagen, hinner knappt koppla loss dem innan nästa gäng sätter sig på bänkarna och vill in i hagen, de var 3st med 4 hundar så vi snabbrastade oss och sen gick vi hem!! De har blivit populär den hagen, försökte filma den idag men ni ser bara den ena halva



Nu har jag tänt en brasa och tilda ligger och myser och jag ska snart börja laga lite mat, Johan och hans vän ska börja med badrummet idag!!

Kopierat

Jag och syrran upptäckte något som vi i familjen  har gemesamt.
Nämligen stjärntecken

Pappa=Skorpion
Nettan=Vattuman

Kikki=vattuman
Johan=Skorpion

Jag=Vattuman
Patrik=skorpion

Det kan ju inget annat än betyda något bra!

Vattuman  Skorpion

 Kopierade detta inlägget från min syster


slalomträning

tog ett minipassa i slalom i trädgården ikväll, när jag fått upp vovvarna i varv kom jag på idén att filma men då fick de lite pippisar i huvudet, som tilda på ena filmen att man kan inte runda i gula pinnarn :)

Tror att jag ev. ska försöka få bort fokusen på mig i slalomet, kanske man ska testa att godiset kommer från en burk i slutet på slalomet? Theo tycker iallfall att slalom är lite roligt nu, förr så tyckte han det var tråkigt och ville inte alls göra det!






Mumsiga ben

Idag hade matte köpt med sig mumsiga hjortben till oss, det är våra favoritben, riktigt goda är dem! Kan vi ligga och tugga på i timmar!!




så det kan gå



Mina liljor de blommor och katty skulle gå förbi dem, resultatet blev en gulare katty :)


Resan är betald

Nu är vår Gambia resa betald :)


Vi ska nog åka på en endagstur till Senegal står så här om utflykten:

Vi startar tidigt och kör till färjelägret i Banjul. Här är det ett vimlande folkliv redan vid soluppgången och vi möter många som vill sälja sina varor som t.ex bröd, färgrika tyger och väskor, innan solen värmer upp den afrikanska jorden.

Färjeturen över Gambiafloden till den nordliga delen av Gambia tar ca en halvtimme. Från färjan ser vi marknaden i Banjul som är Västafrikas största, kung Fahds Moské och Gambias högsta byggnad, Arch 22.

När vi lämnat Gambia bakom oss behöver vi växla till valutan CEFA, vilket vi gör vid gränsen till Senegal. Nu väntar dagens höjdpunkt med besök i Fathala Game Park, en fin park där vi, om vi har tur, får se noshörningar, antiloper, giraffer, vildsvin, babianer och zebror. På grund av tjuvskytte minskade antalet djur från Västafrika under 1800-talet och flera parker och naturreservat arbetar nu aktivt för att öka beståndet av dessa djur i Senegal och Gambia.


Låter väl trevligt??







Tina åkte till egypten igårnatt, hoppas hon har det härligt där nere! varmt o skönt med fina snorklingar!

skogspromenad med husse o matte

Igår tog vi kameran med ut på vår promenad!

 Kan det bjudas på godis??
 Vad gör du Theo?
 Full fart på tilda som alltid
 fast ibland går hon faktiskt fint vid sidan om
 voff voff

  Goa fina tilda!

Toalettutsikt

Nu har renovering badrumet börjat!! Och eftersom vi bara har 1 toalett så får vi försöka ha kvar toaletten så länge som möjligt, dusch får vi klara oss utan så länge! Så kommer jag o johan på oväntade besök och luktar skunk de närmsta veckorna så vill vi gärna låna duschen :)

Så här ser det ut ikväll!!

 




pust o stön, kan ni tänka er att jag kommer dammsuga ännu mera nu de närmsta veckorna än annars MEN jag har en sån underbar sambo som bygger ett nytt badrum till oss! Sååå fint vi kommer få det! Är lite stolt över honom för att han e alltid så duktig!!
Vårt tillfälliga badrum är just nu i datarummet och i köket :)


Svensson svensson




Idag var det dags för teater i malmö Svensson svensson skulle vi se!
För att göra det hela lite spännande så köpte vi biljetter i april tillsammans med leffe o sabina MEN leffe har aldrig fått veta att vi skulle med :)
Så när vi kom till teatern satt leffe o sabina redan i salongen kan ju bara säga att Leffe blev PAFF :) Men en bra överaskning. Teatern var för övrigt riktigt rolig och efteråt åt vi oss proppmätta på kinabufe :)


proppmätta

Myser i soffan hemma hos moster Tina ikväll!!




Tina lyckades ta en bild när tilda höll på att äta upp mig :)



förövrigt är matte o moster tina proppmätta efter den goda maten o allt gottis!

Hur torkar du dig??

Idag åkte vi in i duschen....shampo o balsam nu luktar vi sååå gott! Självklart fick vi torka oss på vårt eget vis efteråt, behöver vi säga att matte alltid renbäddar sängen ni vi fått bada :)









Sen kröp Tilda nästan in i brasan för att värma sig :)


Höstigt värre





Idag e jag ledig, ska tömma ut allt vi har i badrummet och håller på att tvätta allt som behöver tvättas! På söndag börjar Johan riva ut badrummet. Tilda myser framför brasan! Vilket tråkigt väder det är ute! Ikväll ska johan ut o äta med några kompisar i malmö, själv så åker jag o vovvarna till syster i hbg och ska ha myskväll!

Önskelista

Theo & Tilda önskar sig


 

De önskar sig varsitt Back on Track täcke

Beskrivning:
Back On Track Hundtäcke passar på att ge din bästa vän det skönaste värmande Back On Track hundtäcket. Nu är passformen förbättrad med bl a större huvudöppning med en viss justerbarhet och reflex på sidorna.
Back On Track Hundtäcke är sydda i svart polyester som är regnavvisande men som andas. Alternativt är de sydda i blå nylon som är regnavvisande men som andas.

Back on Track effekten:

Smärtlindring
Lindrar inflammation
Minskar muskelspänning
Ökad blodcirkulation
Läkning påskyndas

Funktion:

Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
Förebygger skador i muskler och leder.

Perfekt täcke att ha på hundarna när man tränar eller har motionerat!

Någon som har erfarenhet av dessa täcken??

Morgonpromenad

 Tilda på äventyr!

 Hihi galen bild på Theo!

 Ser ni frosten på marken!

Fotto från vår härliga förmiddagspromenad! Tilda är duktigare och duktigare att ha lös på promenaderna nu, men emellanåt tar hon sina stickare och idag sprang jag o theo ifrån henne istället för att stå o kalla på henne, vet inte om det hjälpte men efter ett tag kom in i full fart! Tur att skogen är stor och att man väldigt sällan möter någon på sina promenader!!

ännu mera myspys

Idag har jag nästan varit ledig, fick inom jobbet 2 timmar på en snabbkurs!

Sen när jag kom hem vankades det fika med tant bella och moster tina som kom hit igår.

Igår var det fullt hus här hemma, många hade bokat in sig hos tina!

Johan och Jenny (maja och wilma) lekte med leksakerna inne på vårt "gäst/lek/katt-rum"



Wilma byggde upp brio-tågbanan



Theos härliga sovstil häromdagen :)





Tant Bella innan klippningen idag


Före:
 

Efter bilder:

 

Visst blev hon snygg??



Sista bilden idag blir på vår fina fina Katty som snart ska paras igen :)


Keltildis

Nu när Tilda löpt färdig är hon såååå kelen, ska bara sitta i knäet hela tiden och går man runder ska man helst bära runder på henne som en riktig bebis!

Idag har vi varit iväg och köpt lite saker till badrummet bl.a handduktork och toastol, sen var vi inom onoff och köpte surroundsystem till ovanvåningen, Tilda hjälpte husse installera det



Sen hjälpte hon mig att blogga lite



Mysigt med en så kelen tilda men ibland är det lite jobbigt när hon springer efter en och bara tittar med sina djupa svarta ögon!


Lekt med lennart och köpt blommor



Idag åkte vi till rastgården i landskrona, de har klippt ner all vassen + att det var väldigt geggigt men sånt gillar ju vi :)

Idag var där en annan hund när vi kom men vi fick komma in och leka med Lennart! Theo lekte mest med sig själv och Lennart ville mest lukta tilda i rumpan, hon har ju precis slutat löpa men allt gick jätte bra och de fick busat lite med varandra!!

På vägen hem körde vi inom hemköp och handla mjölk och matte köpte blommor till sig själv
 

Matte tycker om liljor!

bustilda

eftersom theo o tilda har varandra brukar de inte busa med leksaker så jätte ofta, men ikväll efter kisserundan sprang tilda in och hämtade sin snögubbe och började leka med den, försökte fånga det på film!


Happy dogs

Happy dogs kommer till våran butik igen för fotografering av hundar. Den 3 november mellan 12-20 kan man boka in en kostnadsfri fotografering. Man får sedan hemskickat provbilder som man sen kan beställa om man är nöjd!





Jag gjorde ju detta förra gången men jag ångrar att jag inte tog några singelfotto på hundarna så det ska vi göra denna gången! 


presenter

Idag har matte varit i ullared och vi fick nya fina och sköna regntäcken + godis :)


Lördagsgott

I lördagskväll kom leffe(köttbullemannen) och sabina på besök!
Jag theo hjälpte leffe välja vad han skulle beställa för mat



Sen mööööös vi!


en snabbis

En snabb rapport från dagens tävling!
Gegga gegga regn och gegga! Ja så sumerar jag dagens tävling!!

Fy farao vad blöta o geggiga både theo jag var när vi satte oss i bilen för att köra hem, blev full fart på värmen och när vi kom hem blev det en varm dusch för theo, husse o tilda hade redan tänt brasan det är varmt o gott här hemma!

Jaja nog snackat om all gegga!!
Första loppet agility en rolig bana med lite svårigheter, vi var sist ut och jag var på dåligt humör allt var som sagt blött o geggigt, en gång satt jag ner över theo för att det inte skulle regna för mycket på honom då gick det förbi en gubbe och hans stövlar stänkte upp gegga i huvudet på mig...........Grrrr

Så med en grinig matte som steg ut på planen och en theo som hade nått i halsen??
Början av banan gick såååå sakta tills  vi skulle igenom en tunnel så hostade theo till så han hostade upp några "gamla" bitar godis = diskning, resten av banan gick kanon!
Hopploppet då sket jag i att allt var blött, vafan jag skulle bara åka hem efter detta så i min vinterjacka regnbyxor o stövlar var vi näst sist ut i denna banan som gick mycket bättre, lite segt emellanåt men 5 fel i slalom blev det!
Jag orkar inte vänta på resultaten så de får jag kolla på när de kommer ut på hemsidan, kan tänka mig att det blir litta tidsfel där med!! Var en ganska svår bana för övrigt tyckte jag massa bytet och hinder som stod i vägen :)

jaja jag hade kunnat skit i det imorse men nu är jag en erfarenhet rikare!! Nu ligger tom theo framför brasan o gottar sig nu!

Ikväll blir det hämtmat med leffe o sabina!

blåst o regn

Ja på lördags sägs det bli rejält blåsigt och mycket regn, och vad har vi inplanerat? Jo agilitytävling.....Typiskt! Är det regn och blåst på lördag morgon skiter jag i tävlingen inte skoj alls, det börjar reda kl 8 så det är tidig morgon! Man blir så jäkla kall i regnet och blåsten och jag har ju inget tält som många andra kan krypa in i.
Hoppas inte nyheterna har rätt!


katthalsbands favoriterna

Innan på jobb hade vi halsband till katterna med jätte fina berlocker i som man kan skriva namn o telenr på baksidan, vi har tyvärr slutat ha dem hemma men nu beställde jag till mina kisar, tyvärr var gustavs slut så han får ha sitt gamla!

Tycker det är så fint när berlocken tittar fram ur pälsen



Kattys nya  Sessans nya  Gustavs gamla

Mys



Ikväll inviger vi brasan!
Nu har kylan kommit och de mysiga kvällarna framför brasan är här! Någon som älskar det är Tilda!


Ajaja det som inte fick hända hände!

Släppte ut hundarna från bilen i garaget och skulle bara hämta blommorna i bagaget, pang sa det sen satt de fast i varandra!
Jäklar vad ont det gör i ens kropp att lyssna på theo som har såååå ont!! Där satt jag nog i 4-5 min på golvet och fick hålla dem stilla så inget ont hände! Försökte prata lugnt med dem båda och rätt var det var så var han loss från henne!

Sedan dess har theo bara tittat lite på tilda men hon försöker ändå uppvakta!
Tänkt vad fort ett litet ögonblick går!!




Tänk vilken tur för oss människor att det inte funkar på det viset hos oss ........ !!


RSS 2.0