Kolla Moa!! Nu får våra katter oxå åka bus...

img_0155 (MMS)

Kolla Moa!! Nu får våra katter oxå åka buss :) imorgon är jag ledig o johan har oxå tagit ledigt så han ska tapetsera o jag måla!!


Har ju glömt att visa att syster Tina klip...

img_0148 (MMS)

Har ju glömt att visa att syster Tina klippt lugg på mig!


Finn ett fel!!

img_0145 (MMS)

Finn ett fel!!


Är i Landskrona o har gått en långrunda so...

img_0141 (MMS)

Är i Landskrona o har gått en långrunda som nu avslutas med rasthagen! Kallt o blåsigt ute!!


En liten smygtitt på vår renovering! Johan...

img_0134 (MMS)

En liten smygtitt på vår renovering! Johan är så duktig o flitig i jobbar varje kväll!


Senaste nytt till lilleman:)  kan bebisklä...

img_0132 (MMS)

Senaste nytt till lilleman:)  kan bebiskläder blir sötare? Förra veckan fick vi 2 påsar med kläder från Johans mamma o linas arbetskamrat! Ska göra plats i byrån nu till hans kläder!!


Idag slog vi vårt rekord på cykeln 4,4 km!...

img_0128 (MMS)

Idag slog vi vårt rekord på cykeln 4,4 km!! Underbart väder idag!! Renoveringen av vårt kök/vardagsrum har börjat ikväll, husse river väggen för fullt o vi ligger o tittar på!!


bakat bullar



Oj oj oj vilken effektiv dag jag fick! Älskar mina lediga onsdagar!
Började med att sova till 9.15 har den senaste vecka sovit riktigt bra om nätterna förutom 2 kissepauser per natt.
Sen städade jag hela huset sen körde jag o vovvarna till järvallen o gick en härlig promenad, vilket väder idag!
Sen körde jag o handlade lite höstblommor och sen inom willys o handlade lite mat, vovvarna fick gå inom djuraffären och välja varsitt gottisben!
När vi kom hem så putsade jag fönsterna utvändigt sen bakade jag kanelbullar och kvällen slutade med kokt potatis och lax i ugnen, nu sitter jag trött o nyduschad och väldigt nöjd med dagen!
Imorgon ska jag plantera mina nya blommor i trädgården!


Glukosbelastning



Idag var det dags för glukosbelastingen. Ingen mat efter 12.00 inatt och jag skulle vara där kl 8 på morgonen, redan jätte hungrig när jag vaknade. Kom dit och fick en drink med massa socker i, gick ner ganska lätt sen kom illamåendet som ett brev på posten. Att jag sedan knappt sovit inatt gjorde inte saken bättre. Tilda fick för sig att hon skulle ut o kissa 2 gånger inatt, första gången kl 01 och sen började hon vid 3 igen men jag ignorerade henne försökte med det till kl var 6 då gav jag upp och gick ut igen.....

Sen satt man i väntrummet och skulle vänta i 2 timmar innan det var min tur att ta stick i fingret för att kolla om man har risk för graviditetsdiabetes och det var ingen fara. Hb värde tror jag det kallas kollade dem även och det låg på 135 så inga järntabletter behövs :)

Fick under de 2 timmar även komma in på vanligt bm besök, hon mätte magen och lyssnade på hjärtljuden o tog blodtryck. Blodtrycket var ok denna gången! Skönt!
Hjärtat fick vi inte lyssnat på så jätte mycket då bebis nog fått en sockerkick av drinken för han bara for runder i magen hela tiden :) han var helt vild i magen ett par timmar!! Men det lilla vi fick lyssna så låg det på 145 slag i min och lät bra!
När de mätte magen så låg jag precis under normalkurvan! Idag vägde hon mig oxå och vågen visade +4kg. Nästa gång är om 3 veckor.
När jag kom hem var jag så trött o illamående att jag däckade på soffan och blev lite sen till jobbet :( Men johan(jobb) visste om att jag kunde bli sen!

Imorgon är jag ledig och hoppas på att regnet håller sig borta då ska vovvarna o jag ta en lååångrunda och sen ska jag försöka hinna putsa fönsterna utvändigt för att sen handla lite höstblommor!

dagens makeover



Idag upptäckte vi att de håller på att röja på det stora härliga fältet vi brukar gå över, undrar om de ska börja bygga hus där?? lite synd för där e perfekt att gå lös med tilda, man ser henne på långt avstånd!
När vi kom hem hade tilda som vanligt badat i allt som e blött så jag tänkte jag har ju lite tid över idag och slängde in dem båda i duschen! Tog sedan en dusch själv o upptäckte att varmvattnet inte räckte till oss alla 3 :( Brrrrr
Sen fönade jag hundarna o borstade dem fina!! Nu får de hålla sig rena till fotograferingen nästa lördag :) Hahahaha!!




Nu värker min rygg men kvällen avslutas med att åka till ekeby möbelaffär och leta efter den perfekta soffan!!

92 dagar kvar

Du är på dag 188 av 280. (67,1%).

 
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 5 fulla dagar (v26+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 92 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu har vi gått in i den sista trimestern! Det börjar närma sig, så här står det på familjeliv.se om denna veckan!

Vecka 27: 11 sep - 17 sep 2010
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk

 

 lite nytt från lindex

Han är ännu ganska snäll där inne, ibland har han lyckats sparka på urinblåsan, ganska så obehagligt :) Vissa dagar är han mer aktiv än andra!! Ibland kan man se när han snurrar runt bara genom att titta på magen, ser skumt ut men väldigt mysigt! Jag tycker att magen e lagom stor nu, börjar bli jobbigt att böja sig osv på jobb och alla kläder sitter tight över magen! Men den ska ju växa lite till, imorgon är det prick 3 månader kvar:) Sen orkar jag inte alls lika mycket som innan, märker det främst på jobbet då jag blir trött och får sammandragningar när jag tar i för mycket, får ta det lugnare helt enkelt, måste vänja mig bara!


Nästa vecka ska vi börja renovera vardagsrummet, vi kände båda att vi måste ha något annat att fokusera på så att tiden kanske går lite fortare till dec. Planerna är att riva väggen mellan rummet och köket så vi öppnar upp lite, sätter fönster på väggen ut mot hallen så vi får in mer ljus, sen ska det målas och tapetseras och ev. nya soffa :)

Idag e jag ledig och jag städar lite o tvättar upp all tvätt, ikväll ska vi till ekeby möbelaffär o se om vi hittar någon soffan som faller oss i smak! Men nu väntar en långpromenad med hundarna!


Nyhet på jobb som genast blev en Gustav fa...

img_0106 (MMS)

Nyhet på jobb som genast blev en Gustav favorit :) dessutom är det godis som är bra för tänderna! Alltid skoj med Nyheter!! idag cyklade jag en runda på 3,9 km med hundarna. Biten i skogen var väldigt skumpig o det vaknade lilleman av! Annars var det massor med energi i vovvarna idag!


Vår hemmagjorda sänggavel som jag o johan ...

img_0103 (MMS)

Vår hemmagjorda sänggavel som jag o johan gjorde igår :) nu ska vi bara hitta ett grått eller vitt överkast!


Saknar johan



Har precis varit ute o cyklat en runda med hundarna! Jag o min kropp var för trötta för att gå en runda o vädret är trist så det blev en cykeltur och det uppskattar hundarna, de älskar att få springa bredvid, växlar själv mellan trav o galopp :)

Längtar tills imorgon när vi vaknat för då ska jag o johan ha en riktigt mysfrukost! Denna veckan har vi knappt setts känns det som! I måndags minns jag inte men jag tror johan var i garaget och i tisdags jobbade jag, i onsdags fick jag jobba extra och igår var johan på jobbmöte och idag e han ute med jobbet efter jobb och jag jobba. Så det ska bli riktigt mysigt att vakna upp tillsammans imorgon!!

Tog en fästing mitt mellan ögonen på tilda imorse råkade få med ganska mycket päls så det blev ett stort hål....tur vi inte ska på utställning i helgen, får hoppas den växt ut tills vi ska fotograferas!
Happy dogs kommer till våran butik igen den 25 september!!

Äntligen har jag hittat dem! En sak som ja...

img_0096 (MMS)

Äntligen har jag hittat dem! En sak som jag alltid sagt jag ska ha när jag e gravid är ett par hängslebyxor! Kvittar hur omodernt det är för det tillhör när man är gravid! Grymt skönt för magen med!!


Titta vem som är o busar med oss idag! Söt...

img_0089 (MMS)

Titta vem som är o busar med oss idag! Söta Sammy !!


Idag städar matte våran garderob! Hon sort...

img_0083 (MMS)

Idag städar matte våran garderob! Hon sorterade bort några regntäcke som nu Malte kanske ska få ärva! Nu blir det bara bebiskläder som ska shoppas som ni ser har vi redan en full garderob :)


Tycker det är lite mycket bebissnack på bl...

img_0080 (MMS)

Tycker det är lite mycket bebissnack på bloggen så vi skickar en hälsning! Har precis gått en långrunda med matte o busat nu ska vi passa huset tills husse kommer hem!


Happy

Du är på dag 178 av 280. (63,6%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 2 fulla dagar (v25+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 102 dagar kvar till beräknad förlossning.


Nu har vi fått hem vår barnvagn!
Sittdelen med hårdliften hittade vi på ett ställe där de sålde ut 2010 årsmodellen så vi passade på!

 

Den kommer nog blir bra här ute i skogen! O fin e den!

Nu ska den bara vänta på att lilleman ska växa färdigt innan han e redo att åka i vagnen :)

Annars händer inte så mycket, vi jobbar och försöker få tiden att gå! Hundarna får nöja sig med långpromenader och allmänt bus och de gör de. Jag e glad att jag orkar med våra vanliga promenader änsålänge även om det vissa gånger går lite långsammare!








Idag har matte varit hos barnmorskan! Allt...

img_0072 (MMS)

Idag har matte varit hos barnmorskan! Allt kändes bra tyckte hon! Vi fick vänta i bilen, som belöning fick vi en runda i Landskrona o självklart ett besök i rastgården :)


Efter besöket hos Tina igår så fick jag me...

img_0069 (MMS)

Efter besöket hos Tina igår så fick jag med mig bl.a denna topp o kofta tyckte den framhävde min lilla bebisbula :) tack syster Tina!


RSS 2.0