snart snart



slutar jag jobbar för ett bra tag framöver :)

2 jobbedagar kvar sen ska det vilas och förhoppningsvis dröjer inte lilleman allt för länge innan han bestämmer sig för att titta ut!!

Snön har nu kommit och det känns som riktig vintern nu, julen närmar sig och vi har julpyntat lite, julklappar tänkte jag ta itu med nästa vecka! Vovvarna tycker det är jätte mysigt med snön och vi är ute o busar varje dag i den! Idag har vi dock tagit det lugnt då jag har varit jätte trött och theo spydde 3 gånger imorse så det blev en lugn dag idag! Jag var iväg och handla mat för veckan och kvällens middag blev grönkålsoppa med ägg och frikadeller! Det är roligare att laga mat nu när vi båda är hemma o äter varje kväll! Har gjort matlista för hela veckan!

Nu ska jag ut o svalka mig i snön för det är kallt ute men vi har eldar rejält här inne idag så det är hot inomhus! en som dyrkar spisen är tilda som alltid ligger längst framme vid elden :)

v. 37 36+4

Du är på dag 257 av 280. (91,8%).

 
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 4 fulla dagar (v36+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 dec 2010
Du har 23 dagar kvar till beräknad förlossning.


 har fått en rand längst magen nu

rejäl kula nu :)

23 dagar kvar, herregud det är ju ingenting fast det kan ju blir 23+14dagar!!
Var hos bm igår och nu ligger han fixerad med huvudet som de säger! Sf måttet hade ökat rejält så nu låg han uppe på normalkurvan(=3.5kg bebis) Mitt blodtryck var ok för dagen och bm tyckte det var bra att jag snart slutar jobba. Jobbar bara imorgon och tisdag och torsdag nästa vecka sen är det slutjobbat på ett tag, ska bli riktigt skönt, är tungt och jobbigt att jobba hela dagarna nu! Hon tog även urinprov och stick i fingret och värderna var bra! Har gått upp 11kg nu och nu känner jag mig lite svullen speciellt om fötter och ben! Sover riktigt dåligt om nätterna, inte bekvämt att ligga på nått sätt! MEN nu är det inte långt kvar och jag njuter av varenda stund jag får vara gravid! Så lyckligt lottad man är!!

Idag tog jag en liten tupplur på soffan innan johan kom hem, var riktigt skönt, har annars ganska svårt för att varva ner när jag går hemma, finns så mycket man kan hitta på :) Gick en runda med vovvarna i skogen idag på 1 timme, det kändes i ryggen sen! Men skönt väder var det och vovvarna blev trötta och fulla med snöbollar

   

Ska klippa ner tassarna helt på dem på fredag! Theo haltar fram halva rundan annars, han får så ont i tassarna när det bildas snöbollar! dessutom saltas det aldrig här ute så det gör inget att jag rakar dem mellan trampdynorna!

I helgen ska vi åka upp till tina o patrik och på söndag ska vi gå på julmarknaden på liseberg ska bli mysigt, hoppas bara inget snöoväder drar in så vi inte kan köra upp! Vi har aldrig varit o hälsa på hemma hos tina o patrik!


Nu till en liten gissa tävling! Då jag lyckades gissa rätt på datum (tror jag det var) när jenny väntade maja så kör vi samma här!

Gissa datum, tid, vikt och längd på lilleman när han föds!


Nu blir det soffan med julmust och skumtomtar :)

Idag körde matte oss till bruces skog! Vi ...

img_0263 (MMS)

Idag körde matte oss till bruces skog! Vi älskar den skogen! Sprang länge o det luktade massor av gott! Vi fick även hälsat på en amstaff valp som var 15v. Gammal eller theo hälsade tilda e för feg! Sen fick vi vänta i bilen medan matte shoppade skor, Ikea, mat och ett midjebälte att fästa våra koppel i som hon ska ha sen när vi går ut med lilleman i vagnen!  Nu pauser vi i soffan! Enda kraven kvar idag är en liten dammsugning!


Morgonbus i snön!!idag snöar det ute men d...

img_0260 (MMS)

Morgonbus i snön!!idag snöar det ute men det är inte tillräckligt kallt så det är bara blött! Blir ingen Morgonpromenad idag då matte har ont i magen! Vi ska köra in till Landskrona sen o hämta paket på posten blir kanske en liten stadsrunda där! Nu är det bara 28 dagar tills lillebror är beräknad! Spännande!! Matte börjar bli trött på det nu har börjat få ont i ryggen och magen gör ont till och från! Vi peppar henne med massa pussar!


Alla lillemans kläder o lakan är nu tvätta...

img_0246 (MMS)

Alla lillemans kläder o lakan är nu tvättade!!


Alla lillemans kläder o lakan är nu tvätta...

img_0246 (MMS)

Alla lillemans kläder o lakan är nu tvättade!!


Ibland önskar jag mig korthåriga hundar!! ...

img_0238 (MMS)

Ibland önskar jag mig korthåriga hundar!! Cyklat en lång runda nu väntar duschen för dessa vovvar!!


djurbilden

Bilderna från hundfotografen kom förra veckan, här är några av dem jag valde att köpa!


v.35 34+4


Idag var jag hos Marie min barnmorska, och ha ligger fortfarande under kurvan men fullt normalt. Fick lyssnat på hjärtat och idag fick jag höra det tydligt! Sen när hon skulle mäta magen låg han inte still, hela magen flytta sig :)
Mitt blodtryck var uppe i 140/65 så hon tyckte det var mycket bra att jag gått ner i timmar på jobb och jag ska definitivt ta det lugnt och passa på att vila på dagarna, det får inte gå upp mer nu!


Idag har vi sååå tråkigt väder så vi ska bara ta det lugnt och mysa inne, ikväll är det sista gången på föräldrarkursen!
Ser ut så här hemma hos oss nu!!



2 mysiga vovvar ligger nebäddade under sitt täcke!!

Ska börja packa bb väskan nu så man inte missar något! så här ser lillemans låda ut :)


Vi har ganska mycket i strl 56 nu :) är så mysigt att bara stå o kolla och vika alla små söta kläder :)

overallerna vi fick av min mamma  jätte fina, den översta har små öronen på luvan :)

badcapen hänger på plats och sängen är bäddad :)

 

 

 

åhh vad vi längtar samtidigt som jag börjar bli mer o mer nervös inför förlossningen!!


Det gäller att synas i mörkret!!! Theo bär...

img_0230 (MMS)

Det gäller att synas i mörkret!!! Theo bär sitt halsband :)


skagenröra med lax och färskpasta MUMS!!

Har fått en ny middagsfavorit, steker laxbitar och häller sedan över skagenröra(finns att köpa i kyldisken) servera detta tillsammans med färsk pasta! Mums!! dessutom är det nyttigt o gott med fisk!

Idag känner jag mig långt ifrån på topp. Sov nog sammanlagt 2 timmar inatt, kunde bara inte somna in riktigt utan låg mest o vilade, är helt trött i kropp o knopp idag!
From igår började mitt nya schema vilket innebär jobb tisdagar och torsdagar och 2 helger till, sen den 2 dec gör jag min sista dag på jobbet! Sen kommer jag inte tillbaka på ett tag :) (blir dock att jobba helger from sommaren 2011)

dagarna går verkligen upp o ner nu, ena dagen njuter jag av min stora fina mage för att nästa dag bara tycka synd om mig...... Men försöker se positivt i allt och det kommer något gott ur detta!
Imorgon är det sista gången på föräldrakursen + att jag ska på besök till bm.

  STORT GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA PAPPA SOM FYLLER ÅR IDAG!!!!!!!

Detta fick vi av Johans mamma idag! Tack s...

img_0220 (MMS)

Detta fick vi av Johans mamma idag! Tack så jätte mycket!! 2 par byxor, 2 bodys, 2 tröjor, 2 mössor, strumpor, filt och leksak!


v.34 33+2

Bild på magen från v.32 31+6  

 

Bild från idag v.34 33+2   nu får magen knappt plats på bild :)

46 dagar kvar! Förra vecka fick jag tillbaka mina papper från försäkringskassan och jag fick rätt till halv havandeskapspenning så idag ska jag prata lite schema med chefen på jobb, ska bli riktigt skönt att gå ner i timmar, känns inte lika roligt att jobba när man känner att man inte riktigt orkar göra allt som krävs! Sen går jag hem helt  from 6 dec. Snart e det dax!!

Mitt illamående har börjat komma tillbaka på förmiddagarna så nu sitter jag i soffan o bloggar och mår ganska illa, som tur är brukar det försvinna framåt dagen!

Förra veckan målade vi en vägg i lillemans rum blev riktigt turkost!

sen har vi fått upp lite hyllor runt tv:n  o vilstolen är på plats 

o med vovvarna är det bara bra! de myser mest nu när vädret är så tråkigt men visst blir det promenader även om det går ganska långsamt på dem nu :)


RSS 2.0